Tegenlicht Meet Up: Uitdagers en Aanpakkers

Genoeg gepraat: wat kan jij doen voor een betere wereld? Met o.a. ontwerper Dave Hakkens.

03 mei
Datum
3 mei 2017
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
Pakhuis de Zwijger
Link
https://dezwijger.nl/programma/tegenlicht103

Documentaire

In een tijd van toenemende polarisatie, politiek geharrewar en een dalend vertrouwen in overheid en instituties, zijn mensen die op een positieve manier verandering proberen te organiseren van groter belang dan ooit. Via de succesvolle VPRO Tegenlicht-webapp konden bezoekers de afgelopen weken uitdagers en aanpakkers aandragen. Mensen die met initiatieven in eigen buurt of netwerk de wereld een zetje in de goede richting geven. In VPRO Tegenlicht worden zes van deze uitdagers en aanpakkers uitgelicht. Welke veranderingen weten zij, los van instellingen en overheid, voor elkaar te krijgen?

Programma

In de afgelopen jaren hebben steeds meer burgers zich op hun eigen wijze ingezet voor een betere straat, buurt en stad, of zelfs voor een betere wereld. Maar wat is er overgebleven van al die harde inzet in de afgelopen jaren? Waarin ligt de échte kracht van het bottom-up initiatief? Blijft het doel beperkt tot kleinschalige impact creëren op vele locaties of is er noodzaak aan verandering op grote schaal? Genoeg gepraat. Tijdens de laatste Meet Up van het seizoen komen we in actie met o.a. een aantal Uitdagers & Aanpakkers van VPRO Tegenlicht: wat kan jij doen voor een betere wereld?

Met o.a.: Dave Hakkens (Precious Plastic), Christian Lucas (Zwerfvuilambassadeur), Carla & Sjaak Sies (Gaarkeuken van Rotterdam), Suna Duijf (Het Danspaleis), Martijn Duk (Dukskoen) en Tutku Yüksel (THUIS).

locatie