Rotterdam: Cultuurbarbaren

Rotterdam: Cultuurbarbaren

Hoe ziet de toekomst van kunst eruit?

13 okt
Datum
13 oktober 2016
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Ro Theater, Rotterdam
Link
https://www.facebook.com/events/177203846049451/

documentaire

Een beeldhouwwerk van een knielende Hitler werd onlangs verkocht voor zeventien miljoen dollar. Is kunst slechts een markt geworden waarbij alleen de bezoekersaantallen van musea of de sterrenstatus van de kunstenaar nog tellen? Alessandro Baricco, auteur van ‘De Barbaren’, ontwaart echter een nieuw cultuuroptimisme: kunstenaars van nu dienen zich te engageren met de werkelijkheid om ons heen.

programma

Waar bezoekers aantallen van een museum belangrijker schijnen te zijn, dan de kunst zelf en de kunst ook steeds meer veranderd in design is er dan nog ruimte voor vrije expressie van de kunstenaar? En voor wie is dan die kunst nog? Is dat iets voor de elite of eerder het volk als het om sterrestatus gaat en massacultuur. Met Nancy Hoffman gaan we het hebben over deze kapitalisering van de kunst. Als kunsthistoricus, filosofe en maker van de documentaire "Linkse hobbies", kan zij haarscherp aangeven wat dit met de kunst doet.

Melle Daamen neemt ook plaats op de bank. 1 september werd hij de algemeen directeur van het nieuwe Theater Rotterdam. Hij komt uit de Amsterdamse kunstwereld, directeur van de Stadschouwburg Amsterdam vanaf 2001.

locatie