Meet Up Rotterdam: Matchmakers in migratie

Meet Up Rotterdam: Matchmakers in migratie

Kom meepraten met de Meet Up van Tegenlicht Rotterdam over de Tegenlicht-uitzending 'Matchmakers in migratie'.

11 nov
Datum
11 november 2019
Tijd
18:45 - 22:45
Locatie
Nieuw Rotterdams Café, Witte de Withstraat 63, Rotterdam
Link
Aanmelden

matchmakers in migratie

In de Meet Up VPRO Tegenlicht Rotterdam: Matchmakers in Migratie spreken we met Rotterdammse matchmakers die werkgevers en nieuwkomers - veelal statushouders - aan elkaar linken, zich inzetten om meer vluchtelingen aan te nemen binnen hun bedrijf of uit eigen ervaring weten hoe belangrijk het is om mee te draaien op de arbeidsmarkt.

Wat is ervoor nodig om zowel grote multinationals, als kleine ondernemers te stimuleren om statushouders in dienst te nemen?

programma

Met in dit programma onder anderen:
Nirit Peled - regisseur van de aflevering Matchmakers in migratie
Sayida Goodhoop - Directeur Stichting Nieuw Thuis Rotterdam
Dewi Reijs - Initiator The Buddy Film Project

Wat gaan we doen?

We trappen af met de aflevering van VPRO Tegenlicht Matchmakers in Migratie. Ondernemer Hamdi Ulukaya is een Turks-Koerdische migrant die de VS verovert met zijn yoghurtmerk Chobani door samen te werken met andere migranten. De manier waarop hij zijn zuivelfabriek runt, laat zien hoe bedrijven in de staat New York overleven dankzij de economische bijdrage van nieuwkomers. Ulukaya vervult daarmee een voorbeeldfunctie in het internationale bedrijfsleven.

Vervolgens komen Sayida Goodhoop en Dewi Reijs om beurten aan het woord. Zij laten aan de hand van hun werkzaamheden en persoonlijke verhalen zien op welke manieren je kunt werken aan de inclusie van nieuwskomers op de arbeidsmarkt.

Tot slot gaan we in gesprek met publiek. Wat is er nodig om zoveel mogelijk nieuwkomers aan een baan te krijgen en welke kritische noten kunnen er bij het huidige systeem geplaatst worden?

De meet ups van VPRO Tegenlicht Rotterdam zijn gratis, maar aanmelden is WEL verplicht. Consumpties zijn voor eigen kosten.

De bijeenkomsten van Tegenlicht Rotterdam worden georganiseerd door ConComCow- Connecting Communities in Coworking i.s.m. Gemeente Rotterdam, het Nieuw Rotterdams Cafe en VPRO Tegenlicht.

locatie