Rotterdam: De nieuwe zijderoute

Rotterdam: De nieuwe zijderoute

Hoe zullen wij ons aan de nieuwe wereldorde moeten aanpassen?

09 mrt
Datum
9 maart 2017
Tijd
18:00 - 22:00
Locatie
Verhalenhuis Belvedere, Rotterdam
Link
https://www.facebook.com/events/750639145101013/

documentaire

Tot vandaag was de wereldgeschiedenis een westers gecentreerde onderneming. Gebaseerd op het idee dat wij de maatstaf der dingen zijn. Het westen heeft zich vervreemd van de behoeften en verlangens van het merendeel van de wereldbevolking. Deze vervreemding zal blijven toenemen als gevolg van de enorme bevolkingsgroei en economische voorspoed in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Het oude Europa is in verval en het machtscentrum verschuift langs de lijnen van de nieuwe zijderoute van west naar oost. Hoe zullen wij ons aan de nieuwe wereldorde moeten aanpassen?

programma

Voorafgaande aan de Meet Up van Tegenlicht010 is het mogelijk om een chinese maaltijd te nutiigen in het Verhalenhuis, gemaakt door een bewoonster van Katendrecht. Zij serveren een Chinese Maissoep met Dumplings voor 10 euro. Wilt u mee eten? Dan graag reserveren voor de maaltijd via reserveren@verhalenhuisbelvedere.nl

Het start om 18:00 met een maaltijd, en om 19:00 met het bekijken van de uitzending VPRO Tegenlicht De Nieuwe Zijderoute.

locatie