Rotterdam: All in the game

Rotterdam: All in the game

De verleiding van Guerrilla: games vs. de echte wereld?

11 mei
Datum
11 mei 2017
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
De Nieuwe Banier, Rotterdam
Link
https://www.facebook.com/events/174659193034363/

documentaire

Gamen is het populairste tijdverdrijf van de 21ste eeuw. In Nederland speelt inmiddels zo’n driekwart van de bevolking computergames. Wereldwijd bedraagt de omzet van de game-industrie al 100 miljard per jaar, veel meer dan speelfilms. Wat is de aantrekkingskracht van de wereld achter het scherm? Hoe verhoudt onze echte identiteit zich tot onze virtuele? En kan de echte wereld straks nog op tegen de verleiding van games? In deze Tegenlicht Meet Up praten we verder over de verleiding van Guerilla. Ben je gameminnend? Laat je console een avondje voor wat het is en neem je gamemijdende vrienden mee om de aantrekkingskracht van jouw wereld te laten zien!

programma

We praten erover met Rens Kortmann, universitair docent Gaming and Simulation aan de TU Delft. Rens is een echte systeemdenker. Hij studeerde cognitiewetenschap en bio-robotica aan de universiteiten van Groningen en Edinburgh. Daarna promoveerde hij aan de Universiteit van Maastricht op onderzoek naar visuele waarneming. Hij heeft als beleidsonderzoeker bij CE Delft gewerkt aan de verduurzaming van de vervoers- en energiesystemen. Aan de TU Delft onderzoekt hij hoe burgers met behulp van games samen de grote maatschappelijke vraagstukken van vandaag kunnen aanpakken. Hierin spelen kunst en cultuur een grote rol.

Naast Rens is Jan Dirk Fijnheer te gast, PhD candidate Persuasive Games aan de Universiteit van Utrecht en Fellow Research Group Digital World. Jan Dirk onderzoekt de thema's serious games (het inzetten van speltechnieken in niet-spel-situaties) en duurzaamheid. Zijn onderzoek richt zich erop of een game duurzaam gedrag en de attitude ten opzichte van duurzaamheid kan veranderen bij huishoudens. Hij ontwikkelde hier een game voor een tablet voor. Naast het doen van onderzoek doceert hij bij de vakken Applied Games en Persuasive Technologies bij de Universiteit van Utrecht.

Dit zijn de ingrediënten voor een Tegenlicht Meetup over nieuwe technologie en grenzeloze verbeeldingskracht. Praat je ook mee?

locatie