Soest: De kracht van Afrika

Meet-up over de Tegenlicht-aflevering 'De kracht van Afrika'

10 feb.
Datum
10 februari 2023
Tijd
20:00 - 21:30
Locatie
Artishock, Steenhoffstraat 46, Soest
Link
Reserveer je plek

over de aflevering

Hoe ziet Afrika er over vijftig jaar uit? VPRO Tegenlicht kijkt met Afrikaanse denkers en doeners naar verschillende toekomstscenario’s. Grenzen zullen vervagen, nieuwe markten bloeien op en de bevolking zal groeien naar ruim vier miljard mensen. Veel Afrikanen zien dit als een kans. Over ongeveer vijftig jaar heeft Afrika niet alleen de grootste groep jonge consumenten in de wereld, maar ook de grootste arbeidsmarkt in handen.

Er ligt in Afrika niet alleen een enorme economische groeimarkt, het continent heeft ook de beste kaarten voor het ontwikkelen van een grootschalige groene energiesector. In de Sahara ligt nu al het grootste zonnepanelenpark van Afrika, in Kenia ligt het grootste windpark en het Congobekken heeft een enorme capaciteit op het gebied van waterkracht. ‘Afrika heeft de potentie om in de toekomst de Green Energy Super Power van de wereld te worden', constateert Amos Wemanya.

Hoog tijd dus voor een andere kijk op het Afrikaanse continent.

programma

Aan de hand van de Tegenlicht uitzending de kracht van Afrika zullen we na afloop van de vertonen met elkaar in gesprek gaan over de relatie(s) Europa, Afrika. Wat is ons beeld van dit continent, hoe heeft de uitzending ons beeld beïnvloedt en hoe werkt het koloniale verleden door in de wijze waarop we nadenken over en spreken met elkaar over 'Afrika'?

Meld je aan via: soesttegenlichtmeetup@gmail.com

locatie