UITGESTELD - Meet Up Soest: Waterlanders

Napraten over de uitzending 'Waterlanders'.

10 apr
Datum
10 april 2020
Tijd
20:00 - 22:00
Locatie
Artishock, Steenhoffstraat 46, Soest

waterlanders

Praat mee op goede vrijdag, 10 april, bij Artishock over de nieuwe strijd tegen het water. Een strijd waarin Nederlanders door de eeuwen heen zijn uitgeblonken. Hier en nu wordt wateroverlast desondanks steeds meer zichtbaar. Ook in Soest: in de lager gelegen gebieden lopen straten onder en kelders vol bij hevige regenval. Overtollig rivierwater moet opgevangen worden in grotere overloopgebieden. Hoe gaan we dat oplossen bij de Eem? Wordt Soest het nieuwe Scheveningen, als vanwege een stijgende zeespiegel, de volledige stad Den Haag naar Vliegbasis Soesterberg verplaatst moet worden?

Willen we wel wijken en meer ruimte maken voor het water uit stortbuien, overvolle rivieren en wassende zeeën? Kunnen we niet gewoon, zoals eerder, blijven strijden en de dijken verhogen en harder pompen? En wie wil er dan achter die meters hoge dijken wonen? Of tegen de vele windmolens aankijken die nodig zijn om de pompen aan de gang te houden? Bespreek met je dorpsgenoten hoe hoog jij denkt dat het water straks komt en wat we daar aan kunnen doen.

Wil je zeker zijn van een plaatsje in de filmzaal? Meldt je dan aan via mailto:tegenlichtmeetupsoest@gmail.com. Toegang is gratis, maar met een vrijwillige bijdrage van €5,00 of meer kunnen wij de kosten dekken en in de toekomst Meet Ups blijven organiseren.

Datum: vrijdag 10 april, Tijd: 20.00 uur
Locatie: Artishock, Steenhoffstraat 46A, Soest

locatie