Meet Up Utrecht: Herover je data

Tegenlicht Meet Up Utrecht over de Tegenlicht-uitzending 'Herover je data'.

19 okt
Datum
19 oktober 2020
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Bibliotheek Neude, Neude 11, Utrecht
Link
Meer informatie

herover je data

Wie is de baas over onze data? Onze mobiele telefoons en smart home-toepassingen zijn veelal in handen van Amerikaanse en Chinese bedrijven. Dat betekent dat onze (Europese) data in handen zijn van niet-Europese multinationals. Is daar dan geen ontkomen aan? In een tijd van online surveillance, datatracking en microtargeting gaat VPRO Tegenlicht op zoek naar uitwegen en oplossingen. Zowel op het niveau van individuele apparaten als op wijkniveau en in gemeenschappelijke ruimten. Het borgen van privacy en datazeggenschap moet politiek op zowel landelijk als Europees niveau worden bevochten. Tegenlicht neemt het ideaal van ‘user independence‘ onder de loep. Welke initiatieven zijn er voor een meer publieke online wereld?

𝐃𝐞𝐳𝐞 𝐓𝐞𝐠𝐞𝐧𝐥𝐢𝐜𝐡𝐭 𝐌𝐞𝐞𝐭 𝐔𝐩:

Binnenkort vind je hier met welke gasten we gaan napraten over deze aflevering!

Praktische informatie:
Deze Meetup vindt plaats in de Bibliotheek Neude.

19.00 uur: herhaling van de Tegenlicht uitzending (optioneel)
20.00 - 21.30 uur: Meetup, discussie met gasten en publiek
21.30 - 22.00: napraten met een drankje

De meetup is een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht, een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht en de VPRO, met medewerking van een aantal professionele vrijwilligers.

programma

Deze meet up is een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht, een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht en de VPRO, met medewerking van een aantal professionele vrijwilligers. meer informatie

Kijk voor de meest actuele informatie op https://www.facebook.com/tegenlichtmeetuputrecht

locatie