Meet Up Utrecht: Matchmakers en migratie

Meet Up Utrecht: Matchmakers en migratie

Tegenlicht Meet Up Utrecht over de Tegenlicht-uitzending 'Matchmakers in migratie'.

11 nov
Datum
11 november 2019
Tijd
19:00 - 21:30
Locatie
Bibliotheek Utrecht, Oudegracht 167, Utrecht
Link
Meer informatie

matchmakers in migratie

Ondernemer Hamdi Ulukaya is een Turks-Koerdische migrant die de VS verovert met zijn yoghurtmerk Chobani door samen te werken met andere migranten. De manier waarop hij zijn zuivelfabriek runt, laat zien hoe bedrijven in de staat New York overleven dankzij de economische bijdrage van nieuwkomers. Ulukaya vervult daarmee een voorbeeldfunctie in het internationale bedrijfsleven.

programma

Tijdens onze Meet Up ontmoeten we Nederlandse matchmakers die werkgevers en nieuwkomers - veelal statushouders - aan elkaar linken. Zij zetten zich in om meer vluchtelingen aan te nemen binnen een bedrijf of zij weten uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om mee te kunnen draaien op de arbeidsmarkt. Hoe verloopt het matchmaken in Nederland? Wat komt er allemaal bij kijken en wat levert het op ? Praat daarover mee met onze gasten, betrokken bij de volgende organisaties:

De vrijwilligerskoepel Vereniging NOV ontwikkelde project 'Aan de slag' waar in 27 gemeenten samenwerkingsverbanden zijn opgezet om AZC bewoners sneller te betrekken bij de samenleving.

NewBees bereidt nieuwkomers, vluchtelingen, voor op een baan: op een plek in onze samenleving. We matchen nieuwkomers met traineeships bij lokale ondernemers en organisaties, waarbij talent en gelijkwaardigheid centraal staan.

In restaurant Syr (https://www.facebook.com/restaurantsyr/) werken vluchtelingen die affiniteit voor horeca hebben, samen met Nederlandse collega’s. Er worden kansen geboden op het gebied van opleiding en carrière.

New Dutch Connections (https://www.facebook.com/pg/NewDutchConnections) biedt jonge asielzoekers kansen in de ToekomstAcademie. In modules van 12 weken maken jongeren kennis met verschillende bedrijven en beroepsgroepen en krijgen hierbij hulp van vrijwillige coaches en maatjes.

Kom langs en match mee!

locatie