LIVESTREAM - Meet Up Utrecht: Zorgen voor morgen

Tegenlicht Meet Up Utrecht over de Tegenlicht-uitzending 'Zorgen voor morgen'.

15 feb
Datum
15 februari 2021
Tijd
20:00 - 21:15
Locatie
Bibliotheek Neude, Neude 11, Utrecht
Link
Meer informatie

zorgen voor morgen

Wat kan de coronapandemie ons vertellen over de ziekenhuiszorg in Nederland? VPRO Tegenlicht maakt de balans op: Welke lessen zijn geleerd? Is er te veel marktwerking geweest? Hoe functioneerde de centrale sturing door de overheid? Met de jonge arts Sarah van der Lely – die eerder de indringende aflevering ‘Exit Slotervaart’ maakte – licht regisseur Alexander Oey de Nederlandse ziekenhuiswereld van binnenuit door. Hoe zou de ziekenhuiszorg er in de nabije toekomst uit moeten zien? En hoe komen we daar?

Deze Tegenlicht Meet Up
Wie het zorgstelsel al langer volgt, weet dat het systeem al kraakte vóór de huidige pandemie. Ook bij de griepgolf in 2018 raakten de bedden op en moesten patiënten worden overgeplaatst - en als dat niet meer lukte, overnachten op de spoedeisende hulp. Het zorgsysteem van Nederland is een van de efficiëntste van Europa, maar misschien is deze efficiëntie doorgeschoten. Over deze zaken praten we door met onze gasten, o.a. de makers van deze Tegenlicht documentaire: Alexander Oeij en Sarah van der Lely, en met IC-verpleegkundige van het UMC en schrijfster Linda de Roos.

Praktische informatie
Deze Meet Up vindt online plaats via zoom. Je kunt inloggen vanaf 19.45 uur en ontvangt de zoomlink in je ticket als je aangemeld bent.

Deze meet up is een onderdeel van de serie Tegenlicht Meet Up Utrecht, een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht en de VPRO, met medewerking van een aantal professionele vrijwilligers. meer informatie

Kijk voor de meest actuele informatie op https://www.facebook.com/tegenlichtmeetuputrecht

locatie