Utrecht: Hoe duur is natuur

Utrecht: Hoe duur is natuur

Hoe gaan we met boekhouding de natuur beschermen?

20 nov
Datum
20 november 2017
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Bibliotheek Utrecht
Link
https://www.facebook.com/events/325756837892179/

documentaire

Milieuactivisten hebben altijd al mensen proberen overtuigen om de natuur te beschermen via het aanspreken van de onderbuik. Maar filantropie alleen blijkt onvoldoende. Stemmen roepen op om de onzichtbare hand van de markt aan te wenden om de natuur te redden. De boom als investering, het milieu als rendement. Geld moet rollen, dus waarom ook niet voor natuurbehoud? Maar wat is de effectiviteit van deze aanpak? Kunnen we de natuur monetariseren? Of doet deze visie tekort aan de natuurlijke verhouding tussen mens en milieu? Tijdens deze Tegenlicht Meet Up onderzoeken we het kruispunt tussen economie en ecologie en wat dit ons kan leren over de toekomst van het natuurbehoud.

programma

In Amelisweerd wordt al decennialang gestreden vóór het behoud van de natuur aan de rand van Utrecht en tegen de wens van overheid en bedrijfsleven om de ringweg te verbreden. Dit is een van de voorbeelden die in de uitzending aan bod komen. Hoe duur is de natuur in Amelisweerd en elders? En helpt het om de natuur financiële waarde toe te kennen?

Daarover praten we met de makers van de documentaire Daan Veldhuizen en/of William de Bruin, met Jos Kloppenberg van Kerngroep Ring Utrecht, Gradus Lemmens van Natuurmonumenten en andere gasten.

locatie