Utrecht: Shoppen volgens China

Utrecht: Shoppen volgens China

China wás al de spullenschuur van de wereld, maar wordt nu ook dé wereldwijde webshop. Internetgiganten als Alibaba en Tencent hebben hun digitale shopsystemen nationaal uitgerold en gaan nu keihard de concurrentie aan met Bol.com en Amazon. Ondertussen kleden ze het Nederlandse winkelaanbod uit.

26 feb
Datum
26 februari 2018
Tijd
19:00 - 22:00
Locatie
Bibliotheek Utrecht
Link
Facebookpagina

De wijze waarop wij winkelen ontwikkelt zich razendsnel. Lege etalages sieren onze steden, omdat winkels als V&D het afleggen tegen de webshop-giganten. De grootste spelers, het Amerikaanse Amazon en het Chinese Alibaba, voeren een felle strijd om werelddominantie. China was al het warenhuis en de spullenschuur van de wereld, maar het land begint nu ook Silicon Valley naar de kroon te steken als innovatieve marktleider in online-winkelen met de hele wereld als afzetgebied. Wat betekent het voor ons, simpele webshop-gebruikers, als China vanaf 2020 met hun ‘social credit systeem’ ook ons online winkelgedrag gaat beoordelen? Over bulk-bestellen, big data en Big Brother.

Lees meer over deze aflevering Kate Raworth.

programma

Een mooi onderwerp voor deze Meet Up! De Chinezen veroveren de wereld en ze komen tot achter jou voordeur. Wat vinden we daar nu eigenlijk van?

locatie