Zeeland: Wij zijn het volk

Zeeland: Wij zijn het volk

Zijn wij het volk?

04 okt
Datum
4 oktober 2016
Tijd
19:30 - 22:00
Locatie
ZB, Middelburg
Link
https://www.agendaz.nl/tegenlicht-meet-up-wij-zijn-het-volk/

documentair

VPRO Tegenlicht is dit najaar in Duitsland en volgt de ontwikkelingen. Verontwaardigde Duitsers zijn boos op Angela Merkel’s vluchtelingenbeleid. Op het grootste plein in de Duitse stad Dresden demonstreren elke maandagavond duizenden boze burgers. Zij zijn aanhangers van de protestbeweging Pegida en de nieuwe politieke partij Alternative für Deutschland (AfD) die vinden dat Angela Merkel hun belangen negeert. Ze zijn bang voor de komst van vluchtelingen en keren zich tegen de zogenaamde islamisering van Duitsland. ‘Wij zijn het volk’, scanderen zij.

programma

Op 4 oktober organiseert ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland een Tegenlicht Meet Up over het opkomend populisme en tweedeling in de maatschappij met de titel ‘Wij zijn het Volk’. Speciale gast is Wierd Duk. Hij werkt voor AD en de Persgroep (dus ook de PZC) als Duitsland-specialist, is lange tijd in Berlijn correspondent voor de GPD geweest en schreef o.a. het boek Angela Merkel, koningin van Europa. Daarnaast is hij Rusland-kenner en schreef ook over Poetin.

Graag gaan we met u in gesprek over het opkomend populisme en tweedeling in de maatschappij. Hoe raakt dit Nederland en Zeeland?

locatie