Zeeland: Einde van Bezit

Zeeland: Einde van Bezit

'Don't own, enjoy'

07 nov
Datum
7 november 2016
Tijd
19:30 - 21:30
Locatie
ZB, Middelburg
Link
https://www.facebook.com/events/1760923604125380/

documentair

Onder het motto “Don’t Own, Enjoy” gaat Tegenlicht op zoek naar het einde van het productiemodel waarin mensen werken om dingen te kunnen kopen. En waar we met een razende vaart het einde van de aanwezige grondstoffen in zicht zien komen en onze afvalbergen zien groeien. We staan op de grens van een wezenlijke gedragsverandering. We willen steeds minder bezitten, we willen gebruiken en we willen ervan genieten. Wat betekent dat voor de manier waarop producten gemaakt worden, voor de status die we aan bezit ontlenen, voor innovatie en voor economische groei?

programma

Meet Up in de Foyer van ZB o.l.v. Myrthe Jansen en Ron Lubbersen naar aanleiding van de uitzending met/over Thomas Rau. Aan de hand van fragmenten en Standplaatsprogramma gaan we in gesprek met Thomas Rau over de nieuwe economie en bezit.

Sophie Krier (UCR) en burgemeester Rob van der Zwaag (Gemeente Veere) overhandigen de publicatie ‘How to think like a Mountain’, over duurzaam toerisme op Walcheren aan Thomas Rau. Flyer publicatie.

Het dossier Energie en afval van Etalage Energie (DELTA, ZMf, Provincie Zeeland en ZB) wordt gepresenteerd aan Thomas Rau.

Graag opgeven via het e-mailadres secretariaat@dezb.nl o.v.v. Tegenlicht Meet Up Zeeland/Thomas Rau.

locatie