Middelburg: Zorgeloos leven

Middelburg: Zorgeloos leven

Hoe het gedachtegoed van één man de wereld kan veranderen.

31 okt
Datum
31 oktober 2017
Tijd
19:30 - 21:00
Locatie
ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland
Link
https://www.facebook.com/events/1277587299035563

documentair

'Managen is flauwekul. Je moet mensen gewoon hun werk laten doen.' Jos de Blok heeft een beweging gestart in Nederland: zelfsturing in organisaties. Met Buurtzorg hervormt hij de manier van werken in de thuiszorg door zelforganiserende teams op pad te sturen. Naast meer gepersonaliseerde zorg, krijg je zo ook een meer efficiënte organisatie aan een lager prijskaartje. Wereldwijd is er aandacht voor de vraag hoe deze techniek bruikbaar is ter hervorming van de eigen sector. Maar hoe stel je concreet gezien deze transitie in? Wat zijn de voor - en nadelen van decentralisatie? Wat is het gouden ei van Jos de Blok?

programma

Praat mee

De Meet Up Zeeland-organisatie (ZB, Switch en UCR) heeft natuurlijk Jos de Blok voor deze avond uitgenodigd op zijn Zeeuwse thuisgrond, maar helaas, Jos is in het buitenland om zijn concept van Buurtzorg ook daar uit te dragen (inmiddels in 10-tallen landen overgenomen). Hij zal daarom via fragmenten uit de documentaire zijn ideeën toelichten. De uitzending was 15 oktober 2017 VPRO NPO2.

Het gesprek in de Meet Up zal in elk geval langs drie thema’s lopen: 

  • Thema 1 met o.a. medewerkers van Buurtzorg Zeeland, ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen en Jan de Graaf, bestuurder van Stichting Werkt voor Ouderen. Over ervaringen en kansen voor zelfsturende teams in de thuiszorg en in instellingen.
  • Thema 2 met o.a. Eeke van der Veen, voorzitter Toekomst Zorg Zeeland. Over de invloed van de burger op zorgverleners, -organisaties en -verzekeraars.
  • Thema 3 Andere sectoren en zelfsturing? Met inbreng van de Brabants Zeeuwse Werkgevers

Toegang gratis

Moderator Myrthe Jansen zal de aanwezigen natuurlijk de ruimte bieden aan de gesprekken deel te nemen. Meld u daarom aan bij serden@dezb.nl

locatie