Meet-up Zwolle: De Voedsel BV

Meet-up naar aanleiding van de aflevering 'De voedsel BV'

15 feb.
Datum
15 februari 2023
Tijd
20:00 - 21:30
Locatie
Grote zaal Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle
Link
Event pagina

over de aflevering

Het kleine Nederland is na de Verenigde Staten de grootste landbouwexporteur ter wereld. Fotograaf en documentairemaker Kadir van Lohuizen laat zien hoe dat eruitziet. Hij geeft een ontluisterend kijkje in de keuken van onze voedselindustrie.

programma

Bij het programma ‘Tegenlicht in de stad!’ zetten we Zwolle (weer) in beweging en op 15 februari start Club Cele in samenwerking met Stadkamer een serie van vier programma's over voedsel met een lezing over de geschiednis van ons voedselsysteem. In de serie focussen we ons op de vraag: "hoe gaan we op een verantwoorde(r) en duurzame(re) manier om met ons voedsel, nu en vooral: in de toekomst?". Een vraag die wij ons ook in onze stad Zwolle moeten stellen, want eten doen we immers allemaal. Van de boer, je eigen balkon, uit je (moes)tuin tot op je bord – hoe werkt dit dan, en hoe lang gaat het nog op de manier die wij gewend zijn?

We starten 15 februari met een stukje geschiedenis over ons eten. We hebben voor deze gelegenheid oprichter van Eet!verleden en culinair historica Manon Henzen uitgenodigd om ons tijdens een lezing te inspireren bij Tegenlicht in de stad! We kijken er enorm naar uit! Wij vinden dat je de geschiedenis moet kennen om de toekomst te kunnen begrijpen.

We laten ons inspireren door lokale, regionale en nationale initiatieven op het gebied van duurzame landbouw en voedselproductie, maar ook door de Dutch Design Week en afleveringen van VPRO Tegenlicht en 2Doc. Werelden van informatie, taal, kunst en cultuur komen op een uitdagende manier samen bij ‘Tegenlicht in de stad!’ Verdieping, ontmoeting en inspiratie zullen hier centraal staan.

In het kort:
Meet Up: 15 februari om 20:00
Waar: Grote zaal Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle
Moderator: Gaetana Ferla
Bestel je ticket hier: https://stadkamer.op-shop.nl/booking/

locatie