Meet Up Zwolle: Matchmakers in migratie

Meet Up Zwolle: Matchmakers in migratie

Nagesprek naar aanleiding van de aflevering 'Matchmakers in migratie'.

26 nov
Datum
26 november 2019
Tijd
20:30 - 22:00
Locatie
Club Cele, Zwolle
Link
Event pagina

matchmakers in migratie

Deze editie gaan we in gesprek over de uitzending Matchmakers in migratie, die op 10 november wordt uitgezonden op NPO2. Deze aflevering gaat over hoe een Turks-Koerdische migrant de VS verovert met zijn yoghurtmerk en daarmee het internationale bedrijfsleven een gouden idee aanreikt. Hamdi Ulukaya’s zuivelfabriek Chobani laat zien hoe bedrijven in de staat New York overleven dankzij de aanwezigheid en economische bijdrage van nieuwkomers. Het succesverhaal van een antiheld, dus.

Ulukaya’s succes is niet onopgemerkt gebleven. Hij reist de wereld over om lezingen te geven en probeert met zijn initiatief Tent Partnership for Refugees andere CEO’s te bewegen zijn voorbeeld te volgen. Volgens hem kan het bedrijfsleven bij uitstek een sleutelrol spelen in de aanpak van zaken als groeiende inkomensongelijkheid, werkgelegenheid in krimpgebieden, integratie en racisme. En precies over deze thema´s willen wij op 26 november met jou in gesprek. Niet alleen over nieuwe Nederlanders, maar bijvoorbeeld ook over mensen die na detentie weer op de arbeidsmarkt terecht komen. Hoe kan onze economie van betekenis zijn?
 

programma

Deze VPRO Tegenlicht Meet Up Zwolle vindt plaats op 26 november 2019 om 20.30 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25].

Waar, wanneer, wie?
Datum: 26 november om 20:30
Waar: Rabofoyer, Blijmarkt 25, Zwolle
Moderator: Gaetana Ferla
De bovenfoyer is alleen per trap bereikbaar.

locatie