Zwolle: Zorgeloos leven volgens Jos de Blok

Zwolle: Zorgeloos leven volgens Jos de Blok

Hoe het gedachtegoed van één man de wereld kan veranderen.

28 nov
Datum
28 november 2017
Tijd
20:30 - 22:00
Locatie
Café Foyé, Zwolle
Link
https://www.facebook.com/events/456482678053737/

documentaire

'Managen is flauwekul. Je moet mensen gewoon hun werk laten doen.' Jos de Blok heeft een beweging gestart in Nederland: zelfsturing in organisaties. Met Buurtzorg hervormt hij de manier van werken in de thuiszorg door zelforganiserende teams op pad te sturen. Naast meer gepersonaliseerde zorg, krijg je zo ook een meer efficiënte organisatie aan een lager prijskaartje. Wereldwijd is er aandacht voor de vraag hoe deze techniek bruikbaar is ter hervorming van de eigen sector. Maar hoe stel je concreet gezien deze transitie in? Wat zijn de voor - en nadelen van decentralisatie? Wat is het gouden ei van Jos de Blok?

programma

Op dinsdag 28 november maken we deze vragen Zwols door in gesprek te gaan over een Zorgeloos Zwolle. Hoe zit het met Buurtzorg in de stad? En is dit voor iedereen? Een Meet Up voor iedereen die zich zorgen maakt of iedereen die zich geen zorgen wil maken.

Te gast

Joost Kroes & Marcel Bouwhuis van Twentse Noabers. "Burgerinitiatieven Verbinden & Versterken" is de slogan op de website. Anders kijken naar zakelijke en geldstromen, hoe doe je dat? En hoe kijken deze gasten aan tegen Buurtzorg? Is het een vernieuwend systeem dat bijdraagt aan de zorg, of zijn er ook kritische kanttekeningen?

Engeline Plaggenmarch is programmamanager bij Isala. Binnen die functie is zij verantwoordelijk voor de verpleegkundige transitie die de nieuwe
verpleegkundige beroepsprofielen met zich meebrengt.

Elke vierde dinsdag van de maand kun je bij Club Cele terecht voor de VPRO Tegenlicht Meet Up waarbij een aflevering uit het archief wordt gehaald, en we het gesprek aangaan . Tijdens de Meet Up wordt met experts en het aanwezige publiek verder gepraat, waar de uitzending ophoudt.

Moderator: Gaetana Ferla

locatie