Amersfoort

Amersfoort

In Bibliotheek Het Eemhuis in Amersfoort organiseren gedreven burgers sinds 2014 Tegenlicht Meet Ups. In de eerste jaren elke week maar sinds 2017 eenmaal per kwartaal.

Begonnen als initiatief vanuit Permanent Beta en Fountainheads is het team in 2015 verder uitgebreid met vrijwilligers van Stadslab033 en de Bibliotheek Eemland.

Wij zijn pas tevreden als iedereen 'prettig ongerust' de deur uit gaat en dat mensen morgen iets anders doen dan dat ze gisteren deden.

Wim & Jan-Henk

De initiatoren zijn gedreven en willen graag verandering tot stand brengen. Daarom koppelen ze netwerken van anders-denkenden aan elkaar om tot nieuwe inzichten te komen. Daar zijn de thema's van VPRO Tegenlicht volgens hen perfect voor. Meestal schakelen ze daarbij de hulp van hun lokale netwerk in. "We zoeken per Tegenlicht Meet Up drie personen die iets met het onderwerp van de uitzending hebben of er iets van vinden." Voor- of tegenstanders mogen in tien minuten hun visie op het onderwerp schetsen en sluiten daarna af met een vraag aan het publiek. De aanwezigen in de zaal gaan op de vraag in en treden met elkaar hierover in gesprek. 

locatie

advertentie