Amersfoort

Amersfoort

Op het terrein van de Nieuwe Stad in Amersfoort organiseren een aantal gedreven ondernemers ruim twee jaar, wekelijks, Tegenlicht Meet Ups.

Permanent Beta en Stadslab033 organiseren op het sfeervolle terrein van De Nieuwe Stad waar de voormalige Prodentfabriek stond, al bijna twee jaar, lokale Tegenlicht Meet Ups. Begonnen als initiatief vanuit Permanent Beta hebben Wim en Jan-Henk het team in 2015 uitgebreid met vrijwilligers werkzaam bij Stadslab waar wekelijks de lokale Tegenlicht Meet Ups van Amersfoort georganiseerd worden.

Wij zijn pas tevreden als iedereen 'prettig ongerust' de deur uit gaat en dat mensen morgen iets anders doen dan dat ze gisteren deden.

Wim & Jan-Henk

De initiatoren zijn gedreven en willen graag verandering tot stand brengen. Daarom koppelen ze netwerken van anders-denkenden aan elkaar om tot nieuwe inzichten te komen. Daar zijn de thema's van VPRO Tegenlicht volgens hen perfect voor. Meestal schakelen ze daarbij de hulp van hun lokale netwerk in. "We zoeken per Tegenlicht Meet Up drie personen die iets met het onderwerp van de uitzending hebben of er iets van vinden." Voor- of tegenstanders mogen in tien minuten hun visie op het onderwerp schetsen en sluiten daarna af met een vraag aan het publiek. De aanwezigen in de zaal gaan op de vraag in en treden met elkaar hierover in gesprek. 

locatie