In het land

In het land

Sinds 2014 hebben op meer dan vijftig locaties VPRO Tegenlicht Meet Ups plaatsgevonden. Wekelijks worden in verschillende gemeentes Meet Ups georganiseerd door een gedreven Tegenlicht-community.

Ruim drie jaar worden wekelijks in het land Tegenlicht Meet Ups georganiseerd door kijkers van het programma. Tientallen mensen praten over de uitzendingen na in o.a. Limburg, Groningen en Overijssel. Momenteel worden er in meer dan vijfentwintig Nederlandse steden Tegenlicht Meet Ups georganiseerd. Soms eenmalig, maar meestal op regelmatige basis, spannen burgers zich op vrijwillige basis in om de onderwerpen die in VPRO Tegenlicht aan bod komen naar lokaal niveau te vertalen.

Elke stad organiseert naar eigen inzicht Tegenlicht Meet Ups. De avonden varieren van de klassieke formule met gastsprekers op het podium tot aan  brainstormsessies en workshops. Ook de vaak informele ontmoetingsplekken dragen bij aan het do it yourself-karakter van de initiatieven. Op lokale broedplaatsen komen geïnteresseerden bijeen, maar ook poppodia, voormalige fabrieken, bibliotheken en cafe's worden als locatie ingezet.

Met regelmaat worden Tegenlicht Meet Ups opgemerkt door regionale media, komen er concrete actieplannen en ontstaan er initiatieven die de regio's positief beinvloeden naar aanleiding van de Tegenlicht Meet Ups.

locatie

advertentie