Utrecht

Elke maandagavond wordt in de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht nagepraat over de uitzending van de avond daarvoor.

De Utrechtse Meet Up wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van Bibliotheek Utrecht, Studium Generale Hogeschool Utrecht en de Vereniging Nieuw Utrecht. Zij zijn de wekelijkse Meet Ups begin 2016 gestart niet alleen om het gesprek over relevante maatschappelijke thema’s in Utrecht te stimuleren, maar ook als opmaat voor de realisatie van een debatcentrum a la Pakhuis de Zwijger in de vierde stad van Nederland.

Een goed gesprek, daar draait het om bij de Tegenlicht Meet Ups in Utrecht.

De organisatie

De Utrechtse Meet Up trekt ondertussen wekelijks een constante groep geïnteresseerde Utrechtse burgers aan. Het doel is om te proberen een beter begrip te krijgen van de problematiek die wordt aangesneden: ze duiden, ontleden en analyseren. Dit doen ze met betrokken gasten die vanuit hun kennis en ervaring hun licht laten schijnen op een onderwerp. En als het even kan betrekken de organisatoren ook de lokale context: wat betekent het voor Utrecht?

Met minimaal 40 en maximaal 130 bezoekers is de Utrechtste Meet Up een succes. Zo’n 15 vrijwilligers bereiden in kleine redactieteams de Tegenlicht Meet Ups inhoudelijk voor, benaderen sprekers en promoten de uitzending onder specifieke doelgroepen. De Bibliotheek Utrecht treedt op als gastheer en biedt de noodzakelijke technische faciliteiten. Twee vaste moderatoren leiden de gesprekken en studenten van de Hogeschool voor de Kunsten verzorgen (deels) de promotie.

locatie

advertentie