Zeeland

Samen met Stichting Switch, Zeeuwse Milieufederatie en University College Roosevelt organiseert ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland sinds 2015 maandelijks de Tegenlicht Meet Ups van Zeeland.

Zeeland

over de Tegenlicht Meet Ups Zeeland

De organisatoren kiezen onderwerpen die belangrijk zijn voor Zeeland en zoeken dan naar de plek waar het onderwerp het beste tot zijn recht komt. Ook wordt er per keer gekeken welke opzet het beste past. Zijn de aanwezigen de experts, of is er iemand die bijzonder veel over het onderwerp weet en een korte pitch kan verzorgen?

contact

Neem voor vragen contact op met Sema Erden, via serden@dezb.nl

De lokale Tegenlicht Meet Ups moeten altijd om het gesprek met de aanwezigen gaan. 'Dat iedereen die enthousiast is over de uitzending mee kan praten onder begeleideing van onze moderatoren.' Uniek voor de Tegenlicht Meet Up Zeeland is hun huiscartoonist die gedurende elke Tegenlicht Meet Up een impressie cartoon van de avond maakt.

in gesprek met Cor de Jonge, huiscartoonist bij de Meet Ups in Zeeland

‘We organiseren nu al zo’n vijf a zes jaar Meet Ups door de gehele provincie Zeeland. We kijken per thema wat een bijpassende locatie is. Zo hebben we het een keer in een asielzoekerscentrum georganiseerd, maar ook in een bioscoop, stationsrestauratie, gemeentehuis en in een poppodium.’

‘De meest memorabele Meet Up is voor mij degene waarbij ook het meeste mis ging in de voorbereiding en waarbij alles tegenzat. Uiteindelijk hadden alle sprekers afgezegd, behalve de regisseur van de uitzending Uitdagers van de democratie, Jos de Putter. In zijn oude stamkroeg, Porgy en Bess in Terneuzen, ging hij anderhalf uur lang in gesprek met het publiek.'

locatie