VPRO Tegenlicht zoekt een community manager voor 32 uur.

VPRO Tegenlicht is hét future affairs platform van Nederland. We staan aan de frontlinie waar nieuwe ideeën worden ontwikkeld, getest en bekritiseerd, en houden nationale en internationale ontwikkelingen die onze wereld in de 21ste eeuw vormgeven tegen het licht. Als toekomstverkenners van de VPRO streven we naar een zo breed mogelijk palet aan perspectieven. En de toekomst, die is natuurlijk overal: online, op tv, sociale media, bij onze Meet Ups, op festivals, in de podcast, én in onze nieuwsbrief.

De dialoog met verschillende communities over de wereld van morgen is cruciaal voor Tegenlicht. Dat gesprek met de samenleving willen we nóg beter vormgeven en de Tegenlicht community op nieuwe manieren versterken en verder uitbouwen.

Houd je je bezig met de ontwikkelingen in de wereld en de vragen van morgen? Ben je energiek en ondernemend en wil je in gesprek gaan met onze communities om op zoek te gaan naar de beste verhalen en inzichten? Dan zijn we op zoek naar jou!

We zijn met ingang van 1 oktober 2020 op zoek naar een:

community manager (32 uur)

Wie zijn wij?

Het team van Tegenlicht bestaat uit programmamakers, redacteuren, producers, twee eindredacteuren een online redactieteam en stagiairs. Daarnaast werken we veel met freelance medewerkers.

We zijn een dynamisch crossmediaal team met hoge ambities en producties op tien verschillende platforms.

Wat ga je doen?

In deze nieuwe functie ben jij de veldwerker, de verbindende schakel tussen de redactie en de community. Zowel onze online community als die in het land. Jij gaat in gesprek op scholen, bij bibliotheken, universiteiten, festivals, met studenten, influencers en Meet Uppers. Om ervaringen uit te wisselen, nieuwe ideeën op te halen en aan de redactie verslag te doen. Welke vragen leven er? Hoe ziet de toekomst eruit? En welke oplossingen uit de samenleving zouden wij in de spotlights moeten zetten?

Vanuit die dagelijkse dialoog met de samenleving voed jij de redactie met nieuwe ideeën, bevindingen en ervaringen en kijk je waar onze verhalen het meeste impact kunnen genereren. Je werkt op het raakvlak van journalistiek en communicatie en helpt zo mee aan de bouw van een betrokken gemeenschap rond Tegenlicht en een brede programmering die ruimte geeft aan diverse perspectieven. Hierbij werk je nauw samen met de redactie, onze partners en onze collega’s van Publiek & Marketing.

Wie zoeken we?

We zoeken een sociale, verbindende collega met journalistiek talent en oprechte interesse in de opinies en ervaringen van anderen. Je bent bedreven in (online) publiekscommunicatie, je kunt goed observeren en luisteren. Jij wordt de ambassadeur van Tegenlicht en zal in die hoedanigheid het ‘merk’ Tegenlicht naar buiten toe uitdragen en vertegenwoordigen op alle platforms.

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau op het gebied van journalistiek, communicatie of sociale wetenschappen.
  • Je bent geïnteresseerd in de ontwikkelingen in de wereld.
  • Je bent ondernemend, neemt initiatief en kan prioriteiten stellen.
  • Je hebt uitstekende sociale vaardigheden.
  • Je communiceert helder en aansprekend, zowel in woord als geschrift.
  • Je bent in staat om ingewikkelde zaken te interpreteren en op een toegankelijke en aantrekkelijke manier te vertalen en presenteren.
  • Je bent goed op de hoogte van de diverse tools voor (digitale) publieksparticipatie en weet je weg te vinden op diverse online platforms en sociale media.
  • Je werkt graag in een team maar kunt ook zelfstandig aan de slag.

Wat bieden we?

Een leuke baan op een dynamische redactie. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst tot en met 30 april 2021. Bij gebleken geschiktheid en gelijkblijvende organisatorische omstandigheden is een verlenging daarna mogelijk. Het salaris zal, afhankelijk van kennis en ervaring, liggen tussen € 2.600,- en € 3.900,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% eindejaarsuitkering.

Reageren?

VPRO stelt inhoud en vakmanschap voorop. Onze vacatures staan dan ook open voor elke kandidaat die zich in de vacature herkent. Ben je geïnteresseerd in deze functie?

Stuur ons je motivatiebrief en CV (en eventueel een opgenomen video) voor 15 augustus 2020 via onderstaande sollicitatiebutton. Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Doke Romeijn (d.romeijn@vpro.nl) of Geert Rozinga (g.rozinga@vpro.nl) .