onovertroffen als gids door de wetenschap

Robbert Dijkgraaf

Robbert Dijkgraaf leidt kijkers van the mind of the universe door de wereld van de wetenschap. Wat maakt hem tot zo'n ideale gids?

Elmar Veerman

Robbert Dijkgraaf, professor Robbert Dijkgraaf moeten we eigenlijk zeggen, is in de eerste plaats directeur van het vermaarde Institute for Advanced Study in Princeton, een waar denkersparadijs. Maar hij heeft ook een tweetal hoogleraarschappen: hij is Leon Levy Professor en universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Tot juni 2012 was hij president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Veel van Dijkgraafs activiteiten liggen op het snijvlak van wetenschap en maatschappij. Als columnist van NRC Handelsblad schrijft hij voor een breed publiek over wetenschap, kunst en andere zaken. Als vaste gast van De Wereld Draait Door wist hij zo te boeien met zijn bevlogen en begrijpelijke uiteenzettingen over allerlei wetenschappelijke onderwerpen, dat het idee voor een serie tv-colleges ontstond. En ook die werden een doorslaand succes. Lees meer over Robbert Dijkgraaf en zijn activiteiten op zijn eigen site. En wil je weten hoe het allemaal afloopt met ons universum? Laat hem het je uitleggen