The mind of the universe is een internationale televisieserie en een open source online project over de snelle evolutie van onze kennis.

televisieserie

De tiendelige tv-serie portretteert vooraanstaande wetenschappers van over de hele wereld en geeft je zo een beeld van de grenzen van onze kennis en een glimp van de toekomst van de mensheid. Robbert Dijkgraaf verbindt in de Nederlandse versie alle verhalen met elkaar. Uitzending vanaf zondag 7 mei 2017. > Meer

open source

Al het ruwe videomateriaal van de interviews-items is publiek beschikbaar voor iedereen. Uitstekend doorzoekbaar op trefwoorden en volledig ondertiteld in het Engels. Het wordt allemaal met een Creative Commons licentie (CC-BY-SA) aangeboden op deze aparte website.

online learning experiences

Op basis van het materiaal van the mind of the universe hebben drie universiteiten ieder een online learning experience opgezet waaraan iedereen gratis kan meedoen. Wil je je richten op genetische privacy, robots, wetenschappelijke vragen of misschien alledrie? Lees er meer over op deze website.