Hieronder vind je alle informatie over de afleveringen van de vierdelige dramaserie The Spectacular.

Kijk de hele serie nu op NPO Plus

En vanaf zondag 2 januari elke week om 21.15 uur op NPO 3.

1: Stammenstrijd

zondag 2 januari, 21.15 uur

Het zuiden van Nederland wordt geteisterd door een reeks IRA-aanslagen, gericht op in Duitsland gelegerde Britse soldaten. Rechercheur Jeanine Maes opent de jacht op de uit Belfast afkomstige IRA-leden, en in het bijzonder op de legendarische Fiona Hughes: the Angel of Death. De opsporing blijkt bijna onmogelijk, omdat de politiediensten van de verschillende landen in de grensstreek niet samenwerken. Wanneer een arrestatie plaatsvindt, lijkt iedereen opgelucht. Maar Jeanine weet beter. Er mist iemand: Fiona Hughes.

2: Politieke lichamen

zondag 9 januari, 21.15 uur

De IRA-cel pleegt in Duitsland een aanslag waar Fiona Hughes bij betrokken is. Jeanine weet dat het een kwestie van tijd is totdat de leden ook in Nederland weer een aanslag zullen plegen. Jeanine denkt de IRA-leden een stap voor te zijn, maar ze maakt een verkeerde inschatting.

3: De duivel zelf

zondag 16 januari, 21.15 uur

Een brute aanslag door de IRA-cel in Limburg wordt wereldnieuws. Vanuit zowel Sydney als London en zelfs Belfast klinkt grote verontwaardiging. Jeanine probeert haar fout voor zich te houden en zet alles op alles om de daders te pakken. De IRA-cel vermoedt ondertussen dat er een verrader in hun midden zit.

4: The Irish Cause

zondag 23 januari, 21.15 uur

Bij toeval weet Jeanine de IRA-cel en Fiona op te sporen, alleen hun leider Declan Moore ontspringt de dans. Omdat er in Nederland geen duidelijke wetten zijn met betrekking tot terrorisme, zal ze de aanslag als een gewone moordzaak moeten bewijzen. Dit kan ze echter niet doen zonder haar eigen fout te openbaren. Dan blijkt dat er meer op het spel staat. Jeanine’s beslissing om de waarheid wel of niet te onthullen kan grote gevolgen hebben. Ze komt lijnrecht tegenover Fiona te staan tijdens een laatste ontmoeting waarin ze hoopt op antwoorden.

duik verder in de IRA