Corey O'Keeffe

Fictieve naam: Corey O'Keeffe
Gebaseerd op: Sean Hughes
Geboren: Drumintee, County Armagh
Rol: Lid van de Army Council van het Provisional Irish Republican Army. Operations Officer bij de General Headquarters staff. Gaf leiding aan de operaties van de IRA Active Service Units.

Bijzonderheden:
Bekend als 'hardliner' bij de IRA . Kreeg als bijnaam “The Surgeon” vanwege de precisie waarmee hij operaties plande. Ging later in de politiek en nam posities in bij Sinn Féin. Bezocht de IRA-leden in de Maastrichtse gevangenis meermaals en woonde het proces bij.

In The Spectacular is Corey een oudere broer van Paul. Dat is ook in werkelijkheid zo. Hij was degene die het tweesporen-beleid van de Republikeinen steunde: The Ballot Paper en Armalite stragtegy, de strategie van het stembriefje en het vuurwapen (de aanslagen). ‘Hij heeft destijds de strijd voortgezet in het stemlokaal en ervoor gezorgd dat de IRA de aanslagen achter zich gelaten heeft. Het is nooit helemaal bewezen, maar ga er maar vanuit dat hij er ook voor gezorgd heeft dat die aanslagen zijn doorgegaan als dat in de onderhandelingen goed uit kwam. Des te fijner is het natuurlijk als blijkt dat die aanslagen mislukken, dan wel backfiren. Dat was hier natuurlijk continu het geval,’ vertelt producent Pieter Kuijpers. Dit zijn de aanslagen die in The Spectacular centraal staan: de vergismoord in Roermond en het onbedoeld doorschieten van een baby. En dat bevestigde voor Pieter weer het idee dat er een informant tussen zou kunnen zitten die dit moedwillig heeft gedaan: ‘Ze hebben van die laatste aanslagen alleen maar last gehad, in plaats van profijt.’