In deze eerste aflevering is het schrijver Maartje Wortel die samen met Tim de campingwinkel afstruint, de toiletten inspecteert en ook nog een potje pingpong speelt.

'Ik denk dat mijn vrienden zouden zeggen dat ik een vriendelijke klojo ben.'

Maartje Wortel in Tims Tent

Onderwijl vertelt ze over haar behoefte aan provocatie tijdens etentjes, over de ontroerende kale plekken die tenten achterlaten, over haar afgekraakte boek Er moet iets gebeuren en over haar lantaarnpaal.

'Van de School voor Journalistiek ben ik afgestuurd omdat ik teveel verzon.'

Maartje Wortel in Tims Tent

Maartje Wortel (1982) debuteerde met korte verhalen voor literaire tijdschriften. In 2009 verscheen haar eerste verhalenbundel Dit is jouw huis. Twee jaar later verscheen haar eerste roman Half Mens, waarvoor ze genomineerd werd voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs. In 2014 verscheen Maartjes tweede roman IJstijd en werd ze door de Volkskrant uitgeroepen tot literair talent. In 2015 schreef Maartje de verhalenbundel Er moet iets gebeuren, een boek dat volledig werd afgekraakt door dezelfde krant die haar het jaar ervoor tot talent bombardeerde. Vorig jaar verscheen haar roman Goudvissen en beton en dit jaar is ze wederom bezig met een nieuw boek. Wat de titel wordt? Dat vertelt ze aan Tim…

'Ik ben iedere nacht opnieuw bang om dood te gaan.'

Maartje Wortel in Tims Tent