Aflevering 4: Linde Schöne

In de vierde aflevering van Tims ^ Tent praat Tim den Besten met zangeres Linde Schöne. Over haar carrière, haar Nederlandse liedjes, haar luie en ambitieuze leven (ja, dat gaat samen), haar vriend, haar psychose én de spelregels van Vier op een rij.

'Ik heb echt zo'n chill leven man, het slaat nergens op.'

Linde Schöne in Tims ^Tent

Linde is geboren in 1993 in Nijmegen. Van kinds af aan weet ze dat ze zangeres wil worden. Na haar middelbare school wil ze eigenlijk gelijk doorbreken in de muziek, maar omdat ze VWO heeft gedaan, heeft ze het idee dat ze moet gaan studeren. Linde gaat naar het Conservatorium, maar stopt. Daarna volgt ze de Herman Brood Academie en de Rockacademie in Tilburg, maar nergens vindt Linde haar draai. Tijdens haar studietijd op het Conservatorium loopt Linde stage bij State Magazine, het hiphopplatform van BNN. Daar leert ze veel mensen uit de hiphopscene kennen en krijgt ze een contract bij haar huidige label Noah’s Ark (het label van Jiggy Djé).

Linde stopt met haar opleiding aan de Herman Brood Academie vlak voor de zomer van 2013. Hierdoor heeft ze een lange zomer voor de boeg. Ze gaat veel op stap en blowt veel. Het is de zomer waarin ze in een zware psychose terechtkomt. Na drie maanden is het ergste voorbij, maar pas na twee jaar is ze er helemaal bovenop.

In 2016 komt Linde’s eerste EP ‘Liefde van de Vloer’ uit bij Noah’s Ark. Er staan zes nummers op, waarvan het titelnummer ‘Liefde van de Vloer’ het populairst is. Een jaar later brengt Linde haar tweede EP ‘Linde van Nimma’ uit. Beide EP’s gaan vooral over liefde(sverdriet). Nu stort ze zich voorlopig wat meer op het maken van losse liedjes. Linde noemt de basis van haar muziek r&b/pop, maar wil vooral graag spelen met verschillende genres en ook verschillende genres uitproberen. Linde schrijft in het Nederlands omdat dit de taal is die ze het best kent, en daarom ook het meest interessant vindt.

Lees hier een uitgebreid interview met Linde Schöne door 3voor12.

'Ik wou iets toevoegen aan muziek, ik wou iets maken wat nog niet gemaakt was.'

Linde Schöne in Tims ^ Tent