Tims ^ tent: maar dan in een bungalow

Maarten Heijmans

In de eerste aflevering van Tims ^ tent: maar dan in een bungalow komt Maarten Heijmans langs, de acteur die een Nipkowschijf, een Gouden Kalf en zelfs een Emmy won.

Aflevering 1: Maarten Heijmans

Veel van ons kennen hem als de vertolker van Ramses Shaffy: Maarten Heijmans. Hij is 33 jaar, maar won al een Nipkowschijf, een Gouden Kalf en zelfs een Emmy. Maarten weet - sinds hij als kind in een musical speelde - zeker dat hij op de planken wil staan. Hij was in het najaar van 2017 te zien in Weg van jou, speelt volgend theaterseizoen bij Toneelgroep Amsterdam en is volgend jaar te zien in het tweede seizoen van de BNNVARA-serie KLEM. Maarten speelt uiteenlopende rollen, maar wie is Maarten zelf eigenlijk?

over Maarten

Maarten Heijmans wist eigenlijk al heel jong dat hij mensen wilde entertainen. Op zijn zevende ging hij bij een koor en op zijn vijftiende kwam Maarten terecht bij de musical Oliver!. Daar begon zijn liefde voor het vak.

Nadat hij werd afgewezen voor de musicalschool, volgde hij de Toneel- en Kleinkunstacademie. Na zijn studie speelde Maarten onder andere een paar maanden in Soldaat van Oranje. Maar de rol die zijn hele leven en carrière veranderde was die van Ramses, in de gelijknamige serie van Michiel van Erp. Voor deze rol won hij een Gouden Kalf, Nipkowschijf en een Emmy Award.

Vanaf​ ​februari​ ​2018​ ​speelt​ ​hij​ ​in​ ​de​ ​reprise​ ​van​ ​de​ ​voorstelling​  ​Ibsen​ ​Huis​ ​van Toneelgroep​ ​Amsterdam.​ ​Voor​ ​die​ ​rol​ ​won​ ​hij​ ​afgelopen​ ​jaar​ ​een​ ​Arlecchino, dat is een prijs voor de meest indrukwekkende, mannelijke, ondersteunende acteursrol van het Nederlandse theaterseizoen.​ ​Ook​ ​speelt hij​ ​binnenkort​ ​in​ ​seizoen​ ​2​ ​van​ ​KLEM (BNNVARA) ​en​ ​is​ ​hij​ ​in​ ​seizoen​ ​2018-2019​ ​een vaste​ ​acteur​ ​van Toneelgroep​ ​Amsterdam. 

te zien in:

1998 musical Oliver!
2013 - 2014​ ​Soldaat​ ​van​ ​Oranje
2014​ ​Ramses
2015​ ​Brasserie​ ​Valentijn
2016​ ​Mees​ ​Kees,​ ​De​ ​Gelaarsde​ ​Poes
2017​ ​Weg​ ​van​ ​Jou,​ ​Het​ ​Ibsen​ ​Huis
2018​ ​Toneelgroep​ ​Amsterdam,​ ​KLEM​