Deze keer te gast in Tims bungalow: Naaz. Een jonge zangeres die haar liedjes zowel zelf schrijft als produceert.

Aflevering 4: Naaz

Naaz is pas 19 jaar maar zingt, schrijft én produceert haar eigen liedjes. Haar single Words is al 7,5 miljoen keer gestreamd op Spotify, werd meteen 3FM Megahit en zorgde ervoor dat ze deze zomer op Lowlands speelde. Begin 2018 komt haar eerste EP uit.

meer Naaz

over Naaz

Naaz Mohammed groeide op in een traditioneel Koerdisch huishouden in Rotterdam. Ze schreef al heel jong gedichtjes en liedjes en wist altijd al wat ze wilde worden. Haar ouders waren het daar in eerste instantie niet mee eens, ze waren bang dat de muziekwereld geen goede invloed op haar zou hebben.

In 2015 zong Naaz mee op twee tracks van Yellow Claw. Hierna duurde het even voordat Naaz weer muziek ging maken, want ze wilde eerst graag haar eigen stijl ontwikkelen. Naaz begon weer met muziek maken op haar kamer en daar gebruikte ze allerlei omgevingsgeluiden om de boel op te spicen. Je hoort in haar muziek daarom onder andere lepeltjes tegen theekopjes, krekels en het omgevingsgeluid van het park bij haar in de buurt. Deze stijl noemt Naaz 'quirkpop'. Haar debuutsingle Words werd een groot succes en was 3FM Megahit in juli. Inmiddels is het nummer bijna 7,5 miljoen keer gestreamd op Spotify en speelde Naaz afgelopen zomer op Lowlands.

Naaz was een van de grote Edison-winnaars van dit jaar. Ze sleepte de popprijs binnen voor beste nieuwkomer en voor de videoclip van Words. In april komt haar EP Bits of Naaz uit. 

Lees hier meer over Naaz in dit uitgebreide 3voor12-interview.

meer

geboren in 1998 in Rotterdam
in 2015 zong ze mee op twee nummers van Yellow Claw
in het voorjaar van 2017 brengt ze haar eerste single Words uit
in februari 2018 won ze een Edison voor beste nieuwkomer en voor de videoclip bij haar hit Words.
Bits of Naaz is de naam van haar EP die in april 2018 uitkomt