Tims ^ tent: maar dan op een eiland

Anne Fleur Dekker

Tims ^ tent: maar dan op een eiland

Anne Fleur Dekker

In de tweede aflevering van Tims ^ tent: maar dan op een eiland is Anne Fleur Dekker te gast. Ze is milieuactivist, opiniemaker en publicist en finaliste in De slimste mens. Waar Anne Fleur verschijnt, is er reuring, dus lijkt ze een uitgesproken gast voor Tim.

→ 13 september om 22.30 uur op NPO 3

Na het zien van de documentaire An Inconvenient Truth wordt Anne Fleur lid van GroenLinks en wordt ze een linkse activiste. In 2017 neemt haar leven een bizarre wending. Na een tweet over Wilders en een interview bij Pauw waarin ze Nederland waarschuwt voor Thierry Baudet moet ze onderduiken.

Als ze verkering krijgt met Paul van der Bas van Forum voor Democratie verliest ze veel van haar linkse vrienden. Al die gebeurtenissen worden haar teveel en afgelopen mei krijgt ze de diagnose PTSS. Hoe is het nu met Anne Fleur en hoe ziet zij haar relatie met iemand van wie zij politiek zo verschilt?

meer met Anne Fleur

meer over Anne Fleur

Al sinds 2017 is Anne Fleur in opspraak door haar activistische tweets en het artikel dat ze schreef over Thierry Baudet en Geert Wilders. Dit alles niet zonder problemen.

Klap uit om meer te lezen 


Anne Fleur groeide op in Bussum, midden in het Gooi. Na het gymnasium ging ze naar de Kunstacademie, waar ze zich vooral focuste op 2D- en 3D-animatie. Haar grootste voorbeeld is Keith Haring. Ondertussen werd ze langzaam maar zeker steeds activistischer. Zo organiseerde ze een grote demonstratie tegen Donald Trump op het Museumplein. Ze is actief Twitteraar en schrijft af en toe voor de opiniewebsite Joop.

Na de ophef in 2017 en 2018 realiseert Anne Fleur zich dat ze mensen niet meer persoonlijk aan wil vallen. Haar standpunten zijn niet veranderd, maar ze zegt dat ze nu zelf een vleugje heeft meegemaakt van hoe het is om zo aangevallen en bedreigd te worden. 'En dat was verschrikkelijk.'

Ondertussen is Anne Fleur bezig met een aantal projecten. Zo lopen er wat journalistieke projecten en is ze bezig met haar eerste boek. Dat gaat over feminisme en identiteitspolitiek. Haar missie voor de komende jaren? Vertellen over het belang van depolarisatie. Daarnaast is ze twee dagen per week mantelzorger voor haar oma met dementie.

Anne Fleur

Geboren op 28 april 1994 in Blaricum
Opgegroeid in Bussum
Studeerde aan de Kunstacademie

advertentie