In de vierde aflevering van 'Tims ^ tent: maar dan in een bungalow met sterren' is BIJ1-partijleider Sylvana Simons te gast in Tim’s bungalow. Ze spreken elkaar over hoe het is om constant onder vuur te liggen en Sylvana legt tijdens een bijzondere vaartocht uit waarom het zo belangrijk is om van jezelf te houden.

Als jongste kind in een gezin waar veel gediscussieerd en gefilosofeerd wordt over politiek, religie en gelijkwaardigheid leert Sylvana al vroeg een eigen mening te vormen en daar ook voor op te komen. Dat laatste wordt haar niet altijd in dank afgenomen door haar vader, met wie ze vaak in de clinch ligt. Die lastige verhouding zorgt ervoor dat Sylvana op haar veertiende haar ouderlijk huis verlaat.

Na verschillende opleidingen werkt ze jarenlang als televisie- en radiopresentator - tot haar leven drastisch verandert na een discussie met Martin Simek in De Wereld Draait Door. Hij heeft het over 'zwartjes' als hij bootvluchtelingen bedoelt en Sylvana spreekt hem daarover aan. Ze komt na die uitzending zwaar onder vuur te liggen en besluit zich vanaf dat moment actief uit te gaan spreken in het racismedebat, en de politiek in te gaan. Inmiddels is ze namens de door haar opgerichte partij BIJ1 gemeenteraadslid in Amsterdam. Haar voornaamste doel: bijdragen aan een samenleving waarin iedereen gelijkwaardig is, gehoord wordt en meetelt. Waarom is dat zo belangrijk voor haar? En hoe leef je een leven waarin je continu onder vuur ligt?

Sylvana legt tijdens een bijzondere vaartocht uit welke rol spiritualiteit daarin speelt voor haar. Ze laat zien hoe belangrijk het is om van jezelf te houden en elke dag contact te maken met je ziel. Tim heeft een verrassing voor Sylvana met wie hij een grote liefde voor Oprah Winfrey deelt en Sylvana verrast Tim op haar beurt met een culinair Surinaams hoogstandje.