Heb jij de Toren C Factor?

Toren C heeft voor het nieuwe seizoen een ware online talentenjacht georganiseerd. Onder de titel Toren C Factor konden fans meedoen en kans maken op een rol in het nieuwe seizoen van Toren C.

De fanactie heeft vele juweeltjes aan inzendingen opgeleverd. De jury van de Toren C Factor, dat zijn de portiers, werd overspoeld met prachtige en grappige inzendingen. Daar moesten ze dus even goed voor gaan zitten en dat hebben ze gedaan. Kijk hun reactie op de inzendingen hieronder.

En de winnaar is... Mendy van Dort met een imitatie van de portiers! 

Open hieronder voor de andere inzendingen

achter de schermen

interview met de winnaar

Je hebt Maike en Margot, het duo achter talloze typetjes van Toren C, natuurlijk ontmoet. Hoe was dat?
Ik vond dat supertof. Ze waren nog veel aardiger dan ik dacht en ik vond het grappig om te merken dat ze in het echt ook zo humoristisch zijn. Ik heb backstage nog mogen kijken naar een scène met de portiers en het viel me op dat er veel spontane grappen waren. Het script stond niet helemaal vast en er ontstond veel ter plekke op de set, dat vond ik erg leuk om te zien.

Je hebt een rol als kantoormedewerker in Toren C mogen spelen. Is dit het begin van je televisiecarrière?
Ik hoop het! Ik hoop dat iemand het ziet en denkt 'die meiden zou ik wel willen hebben'. Het zou heel tof zijn als dit me nog ergens gaat brengen. Ik zit op een MBO Theateropleiding in Utrecht. Daar op de set dacht ik: ik wilde eigenlijk theaterdocent worden maar ik ga me toch maar inschrijven voor audities bij film en televisie. Het is heel anders dan de theaterwereld.

Jullie wonnen met een imitatie van de portiers. Gingen de opnames daarvan in één keer goed?
We hebben die een paar keer opgenomen omdat we er zelf veel lol in hadden. Een beetje teveel lol, we moesten telkens lachen. Bij de vierde take stond ie er wel op. Ik heb mijn moeder ook nog even langs laten lopen als figurant.

Vertel eens hoe de opnamedag op de set was.
Toen ik er ’s middags kwam was Charissa er nog niet, toen heb ik in mijn eentje een figuratierol gedaan in de lift. Dat vond ik superleuk om te doen. In de avond hadden we onze scène met ons stukje tekst. Van te voren kregen we het script dus die konden we al doorlezen. Ze waren zo lief allemaal, het was heel fijn om daar ontvangen te worden. Het ging daardoor heel soepel voor ons.

En nu wachten tot de aflevering wordt uitgezonden?
Ja. Maar ook al had ik die scène niet gehad, dan vond ik het al enorm leerzaam om daar te mogen staan en hun bezig te zien. We hebben ook fijn kunnen praten en ideeën uitgewisseld. Ik heb mijn grootste blijheid al gehad en nu wachten tot die scène op televisie komt. Kunnen we nog even lachen.

De wedstrijd is gesloten. Meedoen kon tot 31 oktober, 12.00 uur. 

Wie meedoet, stemt automatisch in met de algemene voorwaarden van deze actie, wat onder meer betekent dat de VPRO toestemming heeft de video te publiceren hier op de website.