Ergens in Amsterdam, in een groot antikraakpaleis, huist een heel bijzonder fietskoeriersbedrijf. Bij Fietskoeriers Amsterdam, de zaak waarom het draait in de nieuwe VPRO feelgoodserie Trappers, werkt een bonte, maar hechte groep werknemers. Elke koerier heeft zo z’n eigen reden om zich een slag in de rondte te trappen door de stad. Eigenlijk is dit niet het werk waarvan ze dromen. Er sluimeren soms heel andere vuurtjes in hen, maar hoe zorgen ze ervoor dat ze die stille dromen waarmaken?

In tegenstelling tot veel andere koeriersdiensten heeft Fietskoeriers Amsterdam een sociaal maatschappelijke missie. De medewerkers zwermen door weer en wind en vaak met frisse tegenzin uit over Amsterdam, een stad die steeds meer wordt getekend door grote tegenstellingen tussen de haves en de have nots. Dat doen ze onder leiding van de ruimhartige Stanley, die zelf geen benen heeft en zich met een kruk en een Birò verplaatst.

Trappers portretteert een groep mensen in de samenleving die vaak anoniem blijft. In hun uitvalsbasis vechten de koeriers elkaar soms de tent uit met harde grappen en bijtende ruzies. Ze vormen ook een hechte familie met alles erop en eraan: vaste stokpaardjes, oplopende irritaties, taboes, humor, veel opofferingsgezindheid en aanwaaiende buurtbewoners, zoals de bovenbuurvrouw op wie Stanley erg gesteld is. De koeriers zijn tot elkaar veroordeeld. Ze kunnen niet met, maar al helemáál niet zonder elkaar. En dan moet ook die zaak nog eens overeind blijven.

Via de vaste kern van het bedrijf, van rocker Nanne tot de dromerige Gooische Rolf, en van de nukkige Poolse Maciej tot de opgewekte Edwige, toont de serie de achterkant van het vaak zware koerierswerk.  Maatschappelijke thema’s, zoals ouderdom, eenzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en inclusiviteit, komen voorbij. 

Trappers wordt uitgezonden op de avonden tussen kerst en oudjaar. Ondanks een grote hoeveelheid tegenslag heeft Trappers een opgewekte ondertoon. Zo houdt de serie het midden tussen A’dam - E.V.A. en Sorry we missed you.

aflevering 1: maandag 26 december, 21.45 uur
aflevering 2: dinsdag 27 december, 22.05 uur
aflevering 3: woensdag 28 december, 22.05 uur
aflevering 4: donderdag 29 december, 22.05 uur
aflevering 5: vrijdag 30 december, 22.05 uur

Regie
Eva van Pelt
Halil Ibrahim Özpamuk 

Research
Mandy Duijn

Eindredactie
Maarten Slagboom

Productie
Nicoline Tania
Ruud Hermans

Camera 
Roel van ’t Hoff
Jasper ten Berge

Geluid 
Gideon Bijlsm 
Susanne Helmer
Lucas van Eck
Alex Tugushin
Joris Prakken

Montage
Rémi van der Heiden
Paul Delput

Marketing & communicatie
Christa Niekamp

Online
Dewi Oudijk
Jim Schulpen

Fotografie
Robin de Puy