TreurTeeVee is terug op de treurbuis en VPRO sprak opnieuw showpresentator Frederik Kaak (Jan-Paul Buijs). Wat vindt hij van de recente ontwikkelingen?

Jim Schulpen

Ten eerste: wat leuk om deze vragen te beantwoorden. Dit is voor mij een kans om veel vliegen in een klap te slaan, zo'n VPRO website is voor veel mensen toegankelijk, toch? U moet begrijpen: een man als ik krijgt nogal wat fanmail – dagelijks een stevig stapeltje, vaak geparfurmeerde brieven trouwens – en die brieven bevatten uiteraard veel vragen. (Meestal intieme vragen. Over badkamerrituelen en dergelijke.) En hoewel ik het absoluut vlijend, op een bepaalde manier zelfs opwindend vind, dat de mensen, zowel mannen als vrouwen, dat allemaal zo haarfijn willen weten, kan ik onmogelijk al die vragen beantwoorden. En dat voelt wel eens een beetje koud. Op deze manier kan ik toch iets terugdoen. Heel fijn dit.

Ten tweede: wat is er gebeurd met de dame, die eerst deze interviewtjes deed?

Als reïncarnatie bestaat, in welke vorm zou jij dan terugkomen op aarde?
Ah een spirituele vraag. Jawel hoor, die kant heb ik ook. Als ik 's avonds in bed lig en er is even niemand, en ik heb migraine ofzo, dan komen dat soort gedachten wel eens langs. Reïncarnatie? Tja. Ik kan me herinneren dat Ivo Niehe ooit het beeld gebruikte van de Tijger en de Leeuw. In die beeldspraak was hij dan de Leeuw die opkeek naar mij, de Tijger. Twee grote katachtigen dus. Daar kan ik me wel in vinden. Al heeft een Adelaar ook altijd iets wat me aan mij doet denken.

Waar moet jouw perfecte liefde aan voldoen?
Kijk, perfect bestaat niet. Dat is gewoon zo dom. Maar voor mij moet het een vrouw zijn tussen de 1m69 en 1m75, tussen de 45 en de 51 kilogram, tussen de 22 en de 26 jaar oud, schoenmaat ca. 37/38, een goed gebit natuurlijk, en met een zeer diepe alt.

Welk talent heb je niet maar zou je wel graag willen hebben?
Ai, wat een lastige. Tja, jeetje, welk talent zou ik niet willen? Talenten zijn heerlijk om te hebben. Toch? Oh sjips, het moet het een talent zijn dat ik nog niet heb. Wacht even, dan is ie moeilijker. Nou, ik masseer heel matig, althans dat krijg ik steeds terug, terwijl ik dol ben op masseren, en het ook veel doe, zo veel mogelijk, maar het is nu dus vooral voor mij heel leuk, maar voor de patient iets minder, snapt u? Dus iets meer talent op dat gebied – ja graag, dat zou sommige contacten misschien weer doen opbloeien.

Wat mag er in Yolandia nooit veranderen volgens jou?
De lage vermogensbelasting. Dat is zo heerlijk. Ik heb een fors inkomen en dus ook een nogal stevige spaarrekening. Dat is natuurlijk een voorrecht enzo, maar het zijn ook gewoon zuurverdiende centen en die breng ik liever niet naar fiscus. Ik koop er liever leuke dingen van.

'Een adelaar heeft iets wat me aan mij doet denken.'

lees ook de interviews met