vpro telefilm

bannebroek's got talent

vpro telefilm

bannebroek's got talent

Een licht absurde film in documentaire stijl over de flink absurde wereld van vandaag, van de makers van onder meer Lang en gelukkig (drie Gouden Kalveren) en diverse familievoorstellingen bij het Rotheater, zoals de Woefsidestory (winnaar Zapp Theaterprijs 2013).

Bij de jaarlijkse talentenjacht voor jongeren staat heel Bannebroek op zijn kop. De vrienden Max en Willy doen mee met een goochelact. Belangrijke tegenstanders zijn de streberige Franklin en Laura, het meisje op wie Max heimelijk verliefd is. Terwijl de talentenjacht vordert, loopt de spanning op. Tussen de twee vrienden is het niet meer zoals vroeger. De jury vertelt Max dat hij beter alleen door kan gaan. Als hij ook nog denkt dat Laura voor hem kiest, laat hij Willy vallen.

Als de finale nadert, blijkt Willy verdwenen en staat Max voor belangrijke keuzes. Kiest hij voor zichzelf ten koste van zijn vriendschap met Willy? Vindt hij een manier om Laura te veroveren en tegelijk de winnende act op te voeren? Max moet tonen uit welk hout hij is gesneden. Kiest hij voor roem of vriendschap?

advertentie