Wedding Day

1. Urk, Nederland

Wedding Day

1. Urk, Nederland

Lieve Blancquaert is in de eerste aflevering van Wedding Day te gast op een orthodox-protestants huwelijk in Urk. De jonge Nelleke en Jelle gaan trouwen, met op de grote dag een broodmaaltijd en heel veel God.

Uitzending: woensdag 7 juni om 17.10 uur op NPO 2
Daarna nog een maand online te zien

Uit Wedding Day, het boek bij de serie van Lieve Blancquaert:

'God heeft ons gemaakt en heeft ons zijn zoon gegeven. Die is
voor ons gestorven en weer opgestaan. Zodat wij voor eeuwig, ook na dit leven, bij hem kunnen zijn. Dat is voor mij zo belangrijk en zoveel waard. Daar kan niets of niemand boven staan. Zelfs Jelle niet, van wie ik heel veel hou. Niemand kan aan God tippen. God is mijn eerste grote, exclusieve liefde', zegt Nelleke, een dag voor haar huwelijk met Jelle.

'Nelleke wordt mijn vrouw omdat ik van haar hou en omdat ik goed bij haar pas', zegt Jelle. 'Ze is mooi, lief en streng, en dat is goed voor mij. Toen ik haar voor het eerst zag, in de christelijke koffiebar tijdens een Bijbelstudie, wist ik het meteen. Ik voelde het, maar ze was nog zo jong en ik dacht dat ze al een vriendje had. Ik durf niet veel met vrouwen. Ik ben niet zo goed met spanningen, maar kijk, we zijn naar elkaar toegegroeid en nu gaan we trouwen.'

Nelleke: 'De stap naar het huwelijk is een van de belangrijkste in ons leven. We zullen voor het eerst samen slapen en dat is nieuw.
Ik kijk ernaar uit. We knuffelen wel maar seks hebben we niet gehad.
In de Bijbel is seksualiteit een bekroning van het huwelijk. Zolang je in verkering bent, kan je de relatie stoppen. Stel dat je dan al die intimiteit met iemand gedeeld hebt, dat zou zó stom zijn. Je bent het kwijt en die persoon wordt een vreemde voor jou. Jelle en ik gaan trouwen en niet scheiden. Onze seksualiteit is heel veilig. Er zal nooit een ander komen.'

advertentie