nieuw: De wereld van de Chinezen

Ruben is bezig met zijn vierde China-serie: De wereld van de Chinezen. Hij onderzoekt wat de opkomst van China betekent voor de rest van de wereld. Dit doet hij aan de hand van de verhalen van Chinezen én lokale bewoners die hij tijdens zijn reizen over de hele wereld ontmoet.

afleveringen

Alle afleveringen van Langs de oevers van de Yangtze zijn te bekijken op NPO Start. Via de link hiernaast vind je een overzicht van alle uitzendingen, met meer informatie over de plekken die Ruben in de serie bezoekt en links naar meer extra's.

Ga mee op reis met Ruben via de interactieve kaart. Langs de rivier op de kaart vind je extra foto's en verhalen, niet-gebruikte scènes uit de montage en leuke feitjes & weetjes bij de tv-afleveringen. Dit project leverde Ruben Terlou de Prijs voor de Vernieuwende Fotojournalistiek op.

de muziek bij de serie

Pelle Asselbergs koos de muziek bij de VPRO-reisserie Langs de oevers van de Yangtze. Op veler verzoek maakte hij voor ons ook een speellijst.

Klik hier voor de speellijst
Alle artikelen

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

De reisseries van de VPRO nemen je mee de grens over, naar landen die we niet zo goed kennen, of juist naar de landen die we denken heel goed te kennen.

Wil je op de hoogte blijven van deze reisseries en verhalen zien en lezen die de makers onderweg en achter de schermen meemaken? Meld je dan nu aan voor VPRO-reispost.

Rubens reis langs de oevers van de Yangtze is in de winkel van de VPRO ook verkrijgbaar op DVD. Nederlands of Engels ondertiteld.

Bestel in de winkel