Yous & Yay: New Emotions

In de podcast Yous & Yay: New Emotions spreken wij – Sef & Pepijn – maandelijks héél lang met een interessant iemand bij ons in de studio. Luister nu naar de 26e aflevering, met Ilja Gort!

Abonneer je op de podcast

De podcast is ook te beluisteren via ►iTunes, ►RSS-feed of ►Stitcher

26: Yous & Yay & Ilja Gort

Sef & Pepijn spreken héél lang over wijn met Ilja Gort, schrijver, presentator, muzikant & wijnboer. Over o.a. zijn eerste rosé-avontuur, tannines en wijnetiquette in restaurants. 

25: Yous & Yay & Anna Nooshin

Sef & Pepijn spreken met presentatrice, ondernemer, Youtuber én nachtdier Anna Nooshin. Over o.a. wat je in die vroege uurtjes in de ochtend allemaal kan doen, puhs-ups voor je hersenen & haar baantje bij een cactuswinkel. 

24: Yous & Yay & Jan Six

Sef & Pepijn spreken met Jan Six, een Nederlandse kunsthandelaar en kunsthistoricus. 

23: Yous & Yay & Achmed Akkabi

Sef & Pepijn spreken met acteur Achmed Akkabi, bekend als bedenker van en zijn rol in Mocro Maffia. Eerder speelde hij in Het Huis Anubis. 

22: Yous & Yay & Joris Bijdendijk

Sef & Pepijn praten met Joris Bijdendijk, chef-kok van restaurant Rijks. O.a. over waar hij op let in sollicitaties, zijn tijd in Frankrijk en waar zijn fascinatie voor eten vandaan komt.

21: Yous & Yay & Raquel

Sef & Pepijn spreken met de jonge kunstenaar Raquel van Haver over hoe zij tot haar onderwerpen komt en de rol van kunst in haar leven. Raquel maakt grote schilderijen en won voor haar werk in 2018 de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst en exposeert momenteel in het Stedelijk.

20: Yous & Yay & You

In deze speciale kerstaflevering beantwoorden Yous & Yay vragen van het publiek.

19: Yous & Yay & Paul

Sef en Pepijn spreken met programma- en theatermaker Paul Haenen over de gezelligheid van rokers, over zijn leven in Frankrijk & over de rust van het wachten. 

18: Yous & Yay & Joost

Sef en Pepijn spreken met Youtuber en muzikant Joost Klein, ook bekend als EenhoornJoost, Scandinavian Boy en Yung Parmesan. Zijn single Bitches. bereikte een miljoenenpubliek op Youtube.

"Ik hoef niet de beste te zijn. Dat is wat ik belangrijk vind dat ik dat uitstraal. Ik ben helemaal geen go getter. (…) Ik wil gewoon dingen doen. Zo snel mogelijk doen, doen, doen. En gewoon bezig zijn."

Joost Klein

17: Yous & Yay & Victor & Willem

Voor een keer niet vanuit de eigen studio, maar vanuit het hart van het Nederlands Film Festival spreken Sef & Pepijn met Victor D. Ponten en Willem de Bruin, respectievelijk de regisseur en de hoofdrolspeler van Catacombe.

16: Yous & Yay & Michiel

Sef & Pepijn spreken met Michiel van Erp, maker van documentaires als I Am a Woman Now en Pretpark Nederland. Eerder regisseerde hij de drama-serie Ramses en binnenkort verschijnt zijn speelfilm Niemand in de stad uit. Michiel spreekt over zijn rookmomentjes, multi-tasken en over sporten: "Ik zie het ook meer als het tegenhouden van het verval, dan dat ik denk dat ik er beter uit ga zien.

15: Yous & Yay & Naaz

Sef en Pepijn spreken met muzikant Naaz, bekend van nummers als Words en Up to Something. O.a. over hoe je je ontbijt lekker kruidig kan maken, hoe ze altijd contrasten opzoekt in haar muziek en over zelfgekozen sociaal isolement: "Ik ben een hele sociale einzelgänger. Ik heb altijd een soort moment waar ik mij heel erg terugtrek en niets meer zeg. Dan ben ik op.

"Ik heb een hele zware urgentie om dingen te zeggen. Ik moet per se zeggen hoe ik mij voel. Maar ik wil het niet perse tegen mensen zeggen. Ik heb niet de neiging om mijn vrienden te bellen en hen te vertellen wat ik denk of voel. Ik moet van mijzelf – vanuit een crazy urgentie -  moet ik dat opschrijven, omdat het voelt dat dat de enige manier is om sane te blijven op dat moment."

Naaz

14: Yous & Yay & Jiggy Djé & SpaceKees

Deze maand een speciale festival-editie! Vanaf Down the rabbit hole spreken Sef en Pepijn met Vincent Patty (Jiggy Djé) & Kees van den Assem (SpaceKees). Over ontbijtrituelen, dat echte banen héél vervelend lijken en meer.

13: Yous & Yay & Piet Parra

Sef & Pepijn spreken met Piet Parra, grafisch ontwerper, illustrator en oprichter van het merk By Parra. Over ouwelullenmerken, de vriendschap die je vormt tijdens het wielrennen en over hoe je komt tot wat je maakt. "Ik wist niet hoe je moest ontwerpen. "Uit onkunde, uit proberen, ontstaan dan weer dingen."

"Als ik nu naar een verfwinkel moet, dat vind ik ook spannend. Dan koop ik gewoon alle soorten die er zijn, dan ga ik thuis zelf uitvissen wat werkt. Ik zal het niet vragen, want ik wil niet dat ik het verkeerd heb. Dat is totaal parra van mij. Ik haat dat gevoel."

Piet Parra

12: Yous & Yay & Spinvis

Sef en Pepijn spreken muzikant Erik de Jong oftewel Spinvis, over zijn proces, zijn vroegere punkbandje Blitzkrieg en de muziek waar hij graag naar luistert. Hij maakte onder ander de albums Dagen van gras, dagen van stro en Trein vuur dageraad.

""Wat je ook maakt, wat er ook uitkomt, we worstelen toch allemaal met dezelfde dingen. (..) Bij iedereen dient zich het echte leven aan. We zijn allemaal aan het ploegen door de modder."

Spinvis

11: Yous & Yay & Hannah

Sef en Pepijn spreken de actrice Hannah Hoekstra, die in 2012 een Gouden Kalf won voor haar rol in Hemel. Ze spreken o.a. de alomvertegenwoordigheid van bubbels, mensen zonder mensenkennis en acteren. "Ik vind het altijd moeilijk om te zeggen, “Ik ben een acteur”."

"Als ik nu koffie drink, voelt het alsof ik cocaïne heb gesnoven. Dan word ik he-le-maal leip. Ik doe het wel eens, dan word ik ook echt agressief. Af en toe gun ik het mijzelf."

Hannah Hoekstra

10: Yous & Yay & Tim

Sef en Pepijn spreken Tim den Besten o.a. over het vinden van een ritme, struggles in een koffie-tent & Dushi Kimberley. Tim is programmamaker bij de VPRO en schrijver van Zou er wifi in de hemel zijn?

“Misschien is ouder worden vooral accepteren dat het nooit af is. Of dat je zelf nooit af bent, dat het nooit klaar is en dat er nooit een punt komt dat je denkt: ‘dit is het.’”​

Tim den Besten

9: Yous & Yay & Duncan

Sef en Pepijn spreken Duncan Stutterheim, medeoprichter van ID&T en eigenaar van de A'dam Toren te Amsterdam. Over Mad Men en Murakami, paddo's versus biertjes & Duncan's nieuwe aankoop: het Westergas-terrein. 

"Ik heb een jaar moeten afkicken, van alles. Van de spanning, de druk, het lachen. Dat miste ik echt. Af en toe twijfelde ik, shit, heb ik wel de goede beslissing gemaakt of niet?"

Duncan Stutterheim

8: Yous & Yay & Joris

In de eerste aflevering van 2018 spreken Sef & Pepijn met Joris Luyendijk, schrijver van o.a. Een goede man slaat soms zijn vrouw, Het zijn net mensen en Dit kan niet waar zijn

7: Yous & Yay & Mick

In december een extra aflevering van Yous & Yay, met Mick Johan. Nu even vooral vader, maar ook kunstenaar, drummer & schrijver van Totemdier Arafat. Sef & Pepijn spreken met hem over zijn leven in Tokyo, het voordeel van héél lang geen seks hebben & de vroege dagen van VICE in Nederland.

 

6: Yous & Yay & Kees

Sef & Pepijn praten met Kees de Koning over zijn loopbaan, de muziekjournalistiek en hoe je keuzes maakt. Kees is eigenaar van platenlabel Top Notch en werkt o.a. met Ronnie Flex, Anouk, Lil’ Kleine en Fresku. 

5: Yous & Yay & Monica

Sef & Pepijn spreken met Monica Geuze, één van de populairste vloggers in Nederland. Over comments op je werk, dat tien uur wel heel vroeg opstaan is en de leeftijd van Sef en Pepijn.

4: Yous & Yay & Ronnie

Sef & Pepijn spreken Ronnie Flex over zijn voorliefde voor classic RPG's, anime en lekker laat opstaan. Ronnie Flex maakt hiphop en bracht onlangs zijn album 'Rémi' uit. Bekende nummers zijn onder meer 'Drank & Drugs', 'Energie' en 'Come Again'. 

3: Yous & Yay & Annet

Sef & Pepijn spreken deze maand in hun roze studio in hartje Amsterdam met Annet Malherbe over haar thee-gebruik, haar lange vakanties in Frankrijk en natuurlijk ook over haar werk. Annet speelde onder meer in Borgman, Abeltje en Gooische Vrouwen.

2: Yous & Yay & Martin

In de tweede aflevering van Yous & Yay: New Emotions spreken we met filmmaker Martin Koolhoven. Hij is zijn hele leven al gek van film en is bekend van films Het SchnitzelparadijsOorlogswinter en Brimstone.

1: Yous & Yay & Herman

In de eerste aflevering van Yous & Yay: New Emotions spreken we met schrijver Herman Koch over zijn auto’s, drank & het schrijven. Herman Koch is de schrijver van o.a. Het diner en één van de bedenkers van Jiskefet.

Yous & Yay: New Emotions

Elke maand spreken wij – Sef /Yous & Pepijn/Yay – heel lang met een interessant iemand bij ons in de studio. Zodat we later kunnen zeggen, die was nog bij ons in de studio. Gesprekken met interessante mensen, inspirerende mensen, mooie mensen, vervelende mensen, mensen met een vervelend randje, knuffelmensen. Personen vanuit alle windstreken en tussen alle uitersten en tegenpolen - oud en jong, plat en intellectueel, sexueel en asexueel, en ga zo maar door. Door oeverloos met elkaar te zwetsen ontvangen we wederzijds nieuwe inzichten en belangrijker nog, new emotions.

SLUIT ONS IN JE HART

Yous

Uomo-universalis en Pop artiest Sef (Yousef Gnaoui, ) begon zijn muzikale carrière binnen de groep ‘Flinke Namen’ waarmee hij meerdere hits scoorde en door de Benelux tourde. Vrij snel tijdens en na zijn eerste officiële releases werd duidelijk dat Sef multi getalenteerd was en niet stil kon zitten. In 2011 bracht hij voor het eerst solo muziek uit onder de naam Sef en scoorde meteen een hit met ‘De Leven’, de titelsong van de film ‘Rabat’.

Naast muziek manifesteerde Yousef zich ook als grafisch ontwerper en regisseur. De meeste van zijn eigen platenhoezen en videoclips maakte Sef zelf en daarnaast nam hij ook de visuele uitingen van meerder collega artiesten voor zijn rekening als zowel regisseur, grafisch ontwerper en art-director. Met zijn 2e album ‘In Kleur’ scoorde hij een 3FM megahit met ‘Toch Houdt ze van Mij’, werd hij genomineerd voor 3fm en Edison awards en bracht hij een compleet door hem ontworpen magazine uit bij het album. Met de release van zijn 3e album ‘Excusez Moi’ in 2017 is Sef niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzikale landschap. Sef wordt door veel van zijn muzikale collega’s gezien als een toonaangevend artiest door zowel muzikale als visuele keuzes. 

Yay

Faberyayo (Pepijn Lanen) rijst als eerst naar bekendheid met zijn groep ‘De Jeugd van Tegenwoordig’. In 2005 komt de groep bovenaan de hitlijsten van de Benelux binnen met het nummer ‘Watskeburt?!’ en sindsdien is de groep uitgegroeid tot één van de grootste pop acts van de lage landen met 5 succesvolle studio albums, alle grote hoofdpodia van de festivals en jaarlijks uitverkochte tours in grote zalen. Tussen al het succes van de groep door heeft Faberyayo een verbluffende output met muzikale zijprojecten. Vrij snel na de eerste successen van DJVT richt hij met grafisch kunstenaar Parra en producer Rimer London de groep ‘Le Le’ op waar hij meerdere hits mee scoort en 3 albums uitbrengt. Hij brengt een solo album uit genaamd ‘Coco’ met Benny Sings, 2 mixtapes onder de naam ‘Het Grote Gedoe’ en een zeer lange lijst met gastbijdragen op platen van collega artiesten. Tussen al het muzikale geweld door schrijft Pepijn 2 boeken; een verhalendbundel ‘Sjeumig’ (2013) ,een roman ‘Naamloos’ (2016), schrijft hij wekelijks een column  in Het Parool en maandelijks voor de Vogue.

Credits

Concept & presentatoren Sef (Yous) & Pepijn (Yay)
Productie Sanne van der Peijl
Eindredactie Randy Vermeulen

Yous & Yay: New Emotions is een serie van VPRO Podcast.

© VPRO Podcast, 2017

advertentie