Yous & Yay: New Emotions

In de podcast Yous & Yay: New Emotions spreken wij – Sef & Pepijn – maandelijks héél lang met een interessant iemand bij ons in de studio. Luister nu naar de tweede van 2018, met Duncan Stutterheim!

Abonneer je op de podcast

De podcast is ook te beluisteren via ►iTunes, ►RSS-feed of ►Stitcher

9: Yous & Yay & Duncan

Sef en Pepijn spreken Duncan Stutterheim, medeoprichter van ID&T en eigenaar van de A'dam Toren te Amsterdam. Over Mad Men en Murakami, paddo's versus biertjes & Duncan's nieuwe aankoop: het Westergas-terrein. 

"Ik heb een jaar moeten afkicken, van alles. Van de spanning, de druk, het lachen. Dat miste ik echt. Af en toe twijfelde ik, shit, heb ik wel de goede beslissing gemaakt of niet?"

Duncan Stutterheim

8: Yous & Yay & Joris

In de eerste aflevering van 2018 spreken Sef & Pepijn met Joris Luyendijk, schrijver van o.a. Een goede man slaat soms zijn vrouw, Het zijn net mensen en Dit kan niet waar zijn

7: Yous & Yay & Mick

In december een extra aflevering van Yous & Yay, met Mick Johan. Nu even vooral vader, maar ook kunstenaar, drummer & schrijver van Totemdier Arafat. Sef & Pepijn spreken met hem over zijn leven in Tokyo, het voordeel van héél lang geen seks hebben & de vroege dagen van VICE in Nederland.

 

6: Yous & Yay & Kees

Sef & Pepijn praten met Kees de Koning over zijn loopbaan, de muziekjournalistiek en hoe je keuzes maakt. Kees is eigenaar van platenlabel Top Notch en werkt o.a. met Ronnie Flex, Anouk, Lil’ Kleine en Fresku. 

5: Yous & Yay & Monica

Sef & Pepijn spreken met Monica Geuze, één van de populairste vloggers in Nederland. Over comments op je werk, dat tien uur wel heel vroeg opstaan is en de leeftijd van Sef en Pepijn.

4: Yous & Yay & Ronnie

Sef & Pepijn spreken Ronnie Flex over zijn voorliefde voor classic RPG's, anime en lekker laat opstaan. Ronnie Flex maakt hiphop en bracht onlangs zijn album 'Rémi' uit. Bekende nummers zijn onder meer 'Drank & Drugs', 'Energie' en 'Come Again'. 

3: Yous & Yay & Annet

Sef & Pepijn spreken deze maand in hun roze studio in hartje Amsterdam met Annet Malherbe over haar thee-gebruik, haar lange vakanties in Frankrijk en natuurlijk ook over haar werk. Annet speelde onder meer in Borgman, Abeltje en Gooische Vrouwen.

2: Yous & Yay & Martin

In de tweede aflevering van Yous & Yay: New Emotions spreken we met filmmaker Martin Koolhoven. Hij is zijn hele leven al gek van film en is bekend van films Het SchnitzelparadijsOorlogswinter en Brimstone.

1: Yous & Yay & Herman

In de eerste aflevering van Yous & Yay: New Emotions spreken we met schrijver Herman Koch over zijn auto’s, drank & het schrijven. Herman Koch is de schrijver van o.a. Het diner en één van de bedenkers van Jiskefet.

Yous & Yay: New Emotions

Elke maand spreken wij – Sef /Yous & Pepijn/Yay – heel lang met een interessant iemand bij ons in de studio. Zodat we later kunnen zeggen, die was nog bij ons in de studio. Gesprekken met interessante mensen, inspirerende mensen, mooie mensen, vervelende mensen, mensen met een vervelend randje, knuffelmensen. Personen vanuit alle windstreken en tussen alle uitersten en tegenpolen - oud en jong, plat en intellectueel, sexueel en asexueel, en ga zo maar door. Door oeverloos met elkaar te zwetsen ontvangen we wederzijds nieuwe inzichten en belangrijker nog, new emotions.

SLUIT ONS IN JE HART

Yous

Uomo-universalis en Pop artiest Sef (Yousef Gnaoui, ) begon zijn muzikale carrière binnen de groep ‘Flinke Namen’ waarmee hij meerdere hits scoorde en door de Benelux tourde. Vrij snel tijdens en na zijn eerste officiële releases werd duidelijk dat Sef multi getalenteerd was en niet stil kon zitten. In 2011 bracht hij voor het eerst solo muziek uit onder de naam Sef en scoorde meteen een hit met ‘De Leven’, de titelsong van de film ‘Rabat’.

Naast muziek manifesteerde Yousef zich ook als grafisch ontwerper en regisseur. De meeste van zijn eigen platenhoezen en videoclips maakte Sef zelf en daarnaast nam hij ook de visuele uitingen van meerder collega artiesten voor zijn rekening als zowel regisseur, grafisch ontwerper en art-director. Met zijn 2e album ‘In Kleur’ scoorde hij een 3FM megahit met ‘Toch Houdt ze van Mij’, werd hij genomineerd voor 3fm en Edison awards en bracht hij een compleet door hem ontworpen magazine uit bij het album. Met de release van zijn 3e album ‘Excusez Moi’ in 2017 is Sef niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzikale landschap. Sef wordt door veel van zijn muzikale collega’s gezien als een toonaangevend artiest door zowel muzikale als visuele keuzes. 

Yay

Faberyayo (Pepijn Lanen) rijst als eerst naar bekendheid met zijn groep ‘De Jeugd van Tegenwoordig’. In 2005 komt de groep bovenaan de hitlijsten van de Benelux binnen met het nummer ‘Watskeburt?!’ en sindsdien is de groep uitgegroeid tot één van de grootste pop acts van de lage landen met 5 succesvolle studio albums, alle grote hoofdpodia van de festivals en jaarlijks uitverkochte tours in grote zalen. Tussen al het succes van de groep door heeft Faberyayo een verbluffende output met muzikale zijprojecten. Vrij snel na de eerste successen van DJVT richt hij met grafisch kunstenaar Parra en producer Rimer London de groep ‘Le Le’ op waar hij meerdere hits mee scoort en 3 albums uitbrengt. Hij brengt een solo album uit genaamd ‘Coco’ met Benny Sings, 2 mixtapes onder de naam ‘Het Grote Gedoe’ en een zeer lange lijst met gastbijdragen op platen van collega artiesten. Tussen al het muzikale geweld door schrijft Pepijn 2 boeken; een verhalendbundel ‘Sjeumig’ (2013) ,een roman ‘Naamloos’ (2016), schrijft hij wekelijks een column  in Het Parool en maandelijks voor de Vogue.

Credits

Concept & presentatoren Sef (Yous) & Pepijn (Yay)
Productie Sanne van der Peijl
Eindredactie Randy Vermeulen

Yous & Yay: New Emotions is een serie van VPRO Podcast.

© VPRO Podcast, 2017