De aflevering met Arjen Lubach is uitgezonden op zondag 7 augustus 2016. De uitzending is niet meer beschikbaar, maar op deze pagina zijn de gesprekken zonder fragmenten nog wel beschikbaar.

Ede Staal: t Hogelaand

Wibo Grimmius, Marleen Godlieb, 2011

De Groningse zanger Ede Staal zingt in het Gronings over het ‘Hoogelaand’. Het fragment bevat beelden van een van de weinige live optredens van Ede Staal, opgenomen in hotel Parkzicht te Veendam in 1984. In de video wordt het landschap van het Hogeland getoond. De clip is gemaakt naar aanleiding van een documentaire die in 2011 werd uitgebracht ter ere van de 25e sterfdag van Ede Staal.

Comedian

Christian Charles, Bridgnorth Films, 2002

Een documentaire over de Amerikaanse stand-up comedian Jerry Seinfeld die na zijn populaire televisieshow Seinfeld (1989-1998) werkt aan een nieuwe act. De documentaire laat zien met hoeveel frustratie en inspanning het maken van een nieuwe show gepaard gaat. De makers hebben niet alleen Seinfeld een jaar gevolgd, maar ook de jonge komiek Orny Adams.

Re:Generation: Skrillex & The Doors

Warner Music, 2011

In de documentaire Re:Generation (2011) krijgen vijf dj’s en producers de opdracht een traditionele muziekstijl opnieuw vorm te geven. De bijzondere samenwerkingen zijn door de documentairemakers opgezet met als doel te laten horen hoe ons muzikale verleden doorklinkt in de toekomst.
In het gekozen fragment werkt de Amerikaanse producer Skrillex samen met The Doors. Hij ontmoet toetsenist Ray Manzarek, gitarist Robby Krieger en drummer John Densmore. Skrillex en de bandleden maken samen het nummer Breakin’ A Sweat en treden op in San Diego.

Garden State

Zach Braff, Miramax, 2004

Garden State is de autobiografische debuutfilm van acteur en regisseur Zach Braff. In de film keert de werkloze acteur Andrew ‘Large’ Largeman (Zach Braff) terug naar zijn geboorteplaats New Jersey. In New Jersey raakt hij opnieuw bevriend met Mark (Peter Sarsgaard) en ontmoet hij Sam (Natalie Portman). In het fragment begraven Large en Sam de overleden hamster van Sam in haar tuin. Large vertelt Sam over de dood van zijn moeder.

Huilon

Joardy Film, 2016

Joardy Film is het YouTube kanaal van acteur Jim Deddes en regisseur Jan Hulst. Deddes en Hulst kennen elkaar van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Via Joardy Film produceren zij video’s met types als ‘de vrouwonman’ en de jonge profvoetballer Brian Rompoe. Joardy Film valt onder platenlabel Top Notch. In de video Huilon speelt Deddes de ‘vrouwonman’ die één vraag van een interviewer krijgt en vervolgens een monoloog houdt.

ABC-News Face-Off

Disney Studios, 2010

ABC-News Face-Off is een debatprogramma waarin de toekomst van God wordt besproken. Schrijver en ‘goeroe’ Deepak Chopra gaat in debat met Michael Shermer, oprichter van de Skeptics Society. Shermer wordt bijgestaan door neurowetenschapper en uitgesproken atheïst Sam Harris. Deepak Chopra en Sam Harris discussiëren in het gekozen fragment over de kwantummechanica en het bestaan van een god.

An Honest Liar

Tyler Measom, Justin Weinstein, Left Turn Films, 2014

An Honest Liar is een documentaire over goochelaar James 'The Amazing' Randi. De documentaire laat zien hoe James Randi mentalisten, helderzienden en spiritueel genezers van over de hele wereld probeert te ontmaskeren. In het fragment vertelt James Randi over zijn strijd om Uri Geller te ontmaskeren. Randi wil aantonen dat Geller trucs gebruikt in plaats van zogenaamde paranormale gaven. Wanneer Uri Geller in de jaren 70 te gast is in de Tonight Show, zorgt James Randi ervoor dat Uri Geller zijn gave niet kan bewijzen. Dit zorgde niet voor de opschudding waar Randi op hoopte.

DR Nyheder, 2015

De Zweedse arts Hans Rosling is te gast in het Deense journaal. In een interview met Adam Holm houdt Rosling vol dat het niet zo slecht gaat met de wereld als men in het nieuws ziet en in de kranten leest. Rosling is directeur van de Gapminder Foundation, een non-profit organisatie dat software ontwikkelt om statistische gegevens over de ontwikkeling in de wereld visueel te maken. Rosling streeft met de Gapminder Foundation een wereldbeeld na dat gebaseerd is op feiten.

Wegmisbruikers

Zodiak Nederland, 2015

In dit fragment uit het programma Wegmisbruikers neemt agent Dany Ifrah een blaastest af bij een mogelijk beschonken bestuurder.

The Aristocrats

Paul Provenza, Paradiso Films, 2005

The Aristocrats is een documentaire van Penn Jillette en Paul Provenza waarin bekende komieken als Jon Stewart, Drew Carey en Sarah Silverman elkaar aftroeven in het vertellen van de grap ‘the aristocrats’. Één van de meest taboe overschrijdende grappen in de wereld van de comedy. In het fragment wordt de grap door de Amerikaanse comedian Bob Saget verteld. In zijn vertelling passeren de meest bizarre taferelen de revue.

Cornelis Vreeswijk - I Kväll

SVT, 1967

Een live optreden van zanger en dichter Cornelis Vreeswijk met het lied Balladen Om Herr Fredrik åkare Och Den Söta Fröken Cecilia Lind (Ballade over de heer Fredrik Åkare en het lieve meisje Cecilia Lind). Cornelis Vreeswijk (1937-1987) maakte vooral muziek in de Zweedse taal, maar bracht ook een aantal albums met Nederlandse nummers uit zoals Veronica en De Nozem en de Non. Het nummer uit het fragment gaat over de oudere vrachtwagenchauffeur Fredrik Åkare die verliefd is op Cecilia Lind, een meisje van nog net geen zeventien jaar oud.

Hotel Chevalier

Wes Anderson, Première Heure, 2007

Hotel Chevalier is een korte film uit 2007 van de Amerikaanse regisseur Wes Anderson. De film is een prequel van Wes Andersons The Darjeeling Limited.
De hoofdrolspeler (Jason Schwartzman) wordt in een hotel bezocht door een vrouw (Natalie Portman). Jack draait het liedje 'Where do you go to (my lovely)' van Peter Sarstedt en na wat innige momenten besluiten zij naar het balkon te gaan om het uitzicht over Parijs te bekijken.

Farväl Falkenberg

Jesper Ganslandt, De Filmfreak Distributie, 2006

Farväl Falkenberg is de debuutfilm van de Zweedse regisseur Jesper Ganslandt uit 2006. De vrienden Jesper, Jörgen, David, John en Holger beleven een ultieme zomer in Falkenberg. Het fragment toont de vrienden Holger en David die gaan skinny dippen in de zee.

Farväl Falkenberg is de keuzefilm van Arjen Lubach.

Holland Doc: Een Bitterzoete Verleiding

Monique Nolte, NTR, 2007

De documentaire 'Een Bitterzoete Verleiding' van Monique Nolte onthult de wereld die schuil gaat achter het speelgoed in de Kindersurprise-eitjes. De Kindersurprise is in de afgelopen dertig jaar door toedoen van het Italiaanse chocoladebedrijf Ferrero een populaire, dagelijkse traktatie geworden. In het fragment vertellen Kindersurprise-verzamelaars op een beurs waarom zij verzamelen.  Een ontwerper van de kinderspeeltjes doet een opmerkelijke ontboezeming.