Connie Palmen (Sint-Odiliënberg, 1955) is auteur en filosoof

Voordat Connie Palmen in 2005 presentator is van Zomergasten, was ze in 1996 te gast bij Freek de Jonge. Die haar introduceert als  "een non in Las Vegas": iemand die er lustig op mee gokt en drinkt, maar dan soms ineens verdwijnt naar een klooster en terugkeert met een boek. Dat boek wordt dan vervolgens door elke gokker gekocht, zo vertelt Freek de Jonge, want Connie Palmen's boeken brengen geluk.

Connie Palmen publiceert in 1985 haar eerste kort verhaal Afspraak. Vervolgens debuteert ze in 1991 met de roman De Wetten, dat door de pers wordt bejubeld. Ze krijgt enorm veel aandacht in de media, wat op een gegeven moment zich tegen het succes keert. Desalniettemin is haar tweede boek (De Vriendschap, 1995) een net zo groot succes. Connie Palmen houdt zich echter op de achtergrond na de plotselinge dood van Ischa Meijer, met wie zij een hechte relatie had. Het boek wordt bekroond met de AKO literatuurprijs in 1995, in 1996 met de Trouwe publieskpsrijs en in datzelfde jaar met de HUMO Gouden Bladwijzer.

Twee jaar na Ischa Meijer's dood komt de roman I.M. uit. Een liefdesroman die de thema's identiteit, vrienschap, liefde en dood behandelt, waarbij autobiografische met romaneske elementen verweven worden. In 1999 schrijft Connie Palmen het boekenweekgeschenk De Erfenis. Haar meest recente werk, Logboek van een onbarmhartig jaar, stamt uit 2011. Dit laatste boek gaat over het verlies van haar man Hans van Mierlo.

(Foto: Annaleen Louwes)