Mensje van Keulen (Den Haag, 1946) is schrijver

Mensje van Keulen is een schrijver die uitmunt in het portretteren van mensenlevens die door bedrog, overspel en vernedering getekend worden. Ze houdt van griezelen, ze kan als geen ander een bloederige slagerij beschrijven en toch is ze vegetariër.

Mensje van Keulen werd in 1946 geboren in Den Haag, maar leeft al jaren in Amsterdam. Kort geleden bezocht ze Pakistan en zag daar vluchtelingen uit Afghanistan. De reis heeft bijgedragen aan haar uitgesproken mening over vrouwenonderdrukking en het dragen van een hoofddoekje.

Van 1970 tot 1972 was Mensje van Keulen redacteur van Propria Cures waarvoor ze ook literaire en politieke cartoons tekende. Hierna maakte ze deel uit van de redactie van het literaire tijdschrift Maatstaf. Haar debuut Bleekers Zomer verscheen in 1972. Andere bekende titels zijn Overspel; Geheime Dame en het onlangs verschenen De Gelukkige. Wellicht minder bekend is het feit dat van Keulen ook diverse kinderboeken op haar naam heeft staan, onder andere Tommie Station, de gedichtenbundel Van Aap tot Zet en Meneer Ratti.

(Foto: Friso Keuris)