Morris Tabaksblat (Rotterdam, 1937 - Wassenaar 2011) was chairman van Reed Elsevier

Mr. M. Tabaksblat was sinds 1 juni 1999 Chairman van Reed Elsevier. Hij was werkzaam in zowel Amsterdam als Londen. Van 1994 tot mei 1999 was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Unilever, waartoe hij in 1984 als lid was benoemd. In zijn 35 jaar bij deze onderneming werkte hij in Nederland, Groot Brittannië, Verenigde Staten, Spanje en Brazilië. 
 
Morris Tabaksblat werd geboren in Rotterdam, doorliep het gymnasium in Den Haag en studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden. Na de militaire dienst kwam hij in 1964 bij Unilever. Hij was getrouwd en had twee zonen en een dochter.
 
Enige huidige nevenactiviteiten waren: Voorzitter van de Commissie Corporate Governance in Nederland, Councillor-for-life van de USA Conference Board, Voorzitter van de Raden van Commissarissen van AEGON NV en TPG NV, lid van de International Advisory Boards van Citigroup International en Renault Nissan, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum, voorzitter van de War Trauma Foundation, vice-voorzitter van de European Cultural Foundation, en lid van het Algemeen Bestuur van het Prins Claus Fonds.

(Foto: Merlijn Doomernik)