Staatssecretaris Gerrit Klein legt uit waarom hij wil bezuinigen op het Herseninstituut, waar Dick Swaab lange tijd werkzaam was. Klein werd twee jaar na deze uitzending manisch depressief.

NOOT VAN DE REDACTIE

Na afloop van de uitzending met Dick Swaab werden wij door de nabestaanden van de oud-staatssecretaris Klein op een onwaarheid gewezen.

Er is geen sprake van dat de oud-staatssecretaris door suïcide om het leven is gekomen, zoals in de uitzending wordt gezegd. De heer Klein is in 1998 overleden aan de gevolgen van een (niet-onderkende) blindedarmontsteking.

In een mail aan de redactie schrijft dochter Caroline Klein: “Het is pijnlijk om dergelijke (als feiten gepresenteerde) beweringen over mijn vader en de opa van mijn kinderen in de media gebracht te zien.“

Inmiddels is er persoonlijk contact geweest met de familie, de redactie en Dick Swaab en zijn excuses gemaakt. Dick Swaab had in deze volledig vertrouwd op de informatie die een ex-collega en partijgenoot van de heer Klein hem hierover had verteld. Geheel ten onrechte zoals bleek.