Zangeres Ellen ten Damme zit in de taxi onderweg naar het ziekenhuis en overdenkt o.a. amputatie, alternatieve geneeswijze. Dan beelden van de kleedkamer en een optreden (ze zingt Nina Hagen en slingert ondertussen ook nog even aan de enorm kroonluchter), want Ten Damme ging tijdens de behandeling door met optreden

As I was wondering where this mixed-up little life of mine was leading to

Bij Ellen ten Damme werd in 2005 borstkanker geconstateerd. Voor de documentaire Ellen ten Damme: As I was wondering where this mixed-up little life of mine was leading to (NPS, 2007) volgde Rob Hodselmans haar gedurende anderhalf jaar tijdens haar ziekteproces.  Bekijk op Cinema.nl een gesprek met Hodselmans en Ellen ten Damme over de documentaire. Op Holland Doc is de gehele documentaire terug te zien.

Regisseur Rob Hodselmans  is o.a. bekend van de mooie korte sportfilms die hij maakte voor Holland Sport, zie hier zijn YouTubekanaal.

Het affiche van de documentaire won de Cinema.nl afficheprijs.
Bang dat de ziekte terugkomt, is Ellen ten Damme niet
Daarover zegt ze in een interview met het blad Esta: 'Voor zover ik het weet, gaat het goed met mijn gezondheid. Nee, ik ben niet bang voor ziektes. Ook niet dat de kanker terugkomt. Ik ben gewoon hetzelfde als iedereen. Iedereen maakt weleens een periode mee van ellende: dood, ziekte of whatever. Ik heb het idee dat ik het al heb gehad. Daardoor ben ik juist minder bang. Ik ben ook niet bang voor de dood. Als ik nu dood zou gaan, dan zou ik kunnen denken: ik heb gelukkig al heel veel gedaan. Soms is die gedachte zo sterk dat ik denk: jezus, wat wil ik nou nog? Eigenlijk niks! Ik kan doodgaan, ik kan prima doodgaan.'
 
Unbeschreiblich Weiblich
We zien een optreden van Ellen ten Damme op De Parade. Ze brengt het nummer Unbeschreiblich Weiblich van de Duitse zangeres Nina Hagen ten gehore.
 
Ellen ten Damme is actrice (De Tranen van Maria Marchita, De Kleine Blonde Dood), zangeres (ze werkt o.a. veel samen met de Duitse rocker Udo Lindenberg) en circusartieste. In 2009 stond ze op de planken met haar shows Cirque Stilletto en Durf Jij?, waarvoor ze de Gouden Notekraker won.
 
Ellen ten Damme is erg populair in Duitsland. Ze deed in 2005 zelfs mee aan het nationale songfestival van Duitsland met het door Udo Lindenberg gecomponeerde nummer 'Plattgeliebt' (de gekuiste versie van 'Plattgefickt'), een protestlied tegen Bush en zijn Irak-oorlog.
 
Ten Damme staat deze zomer opnieuw met twee shows op De Parade: Ten Damme en Ratzke on the rocks en Thuis bij Ellen. Onlangs verscheen haar CD Het regende zon, en na de zomer treedt ze op met haar nieuwe show Spitz!
 
Ellen ten Damme met de Konrad Koselleck Big Band
 
Unbeschreiblich Weiblich

Dit is een andere versie dan die in het Zomergasten-fragment te zien was