Micha Werteim liet een montage van drie fragmenten uit deze film zien waarin de 6-jarige Robby verwikkeld raakt in een internetromance. Al chattend raakt hij met een vrouw in een intiem gesprek terecht over... poep

Actief op vele fronten

Miranda July

July is kunstenaar, schrijver, muzikant en regisseur. Ze werd geboren in Berkeley, Californië en maakte haar eerste toneelstuk toen ze zestien was. Nadat ze vroegtijdig de universiteit verliet, vertrok ze naar Portland (Oregon) om in een punkband te belanden en op te treden als performance artist.

Me and you and everyone we know (2005) is haar eerste speelfilm. De film vertelt het verhaal van de eenzame kunstenaar en taxichauffeur Christine Jesperson (Miranda July), de schoenverkoper Richard Swersey (John Hawkes) en zijn twee kinderen Peter en Robbie (die zien we in dit fragment) die allen opzoek zijn naar liefde en vriendschap.

De film werd internationaal goed ontvangen en won o.a. een Caméra d’Or voor het beste debuut (filmfestival Cannes). Na Me You and Everyone We Know maakte July The Future, die vorig jaar in de Nederlandse bioscopen te zien was. In deze film speelde ze wederom zelf een hoofdrol. Meer over Me You and Everyone We Know en Miranda July op Cinema.nl.

Michael Andrews

Andrews componeerde de muziek voor 'Me and You and Everyone We Know'. Hij gebruikte hiervoor alleen wat hij noemt ‘democratic instruments’ – instrumenten die iedereen kan spelen: Casio keyboards, vocoders en drumcomputers. Eerder componeerde Andrews de soundtrack van de film Donnie Darko (Richard Kelly, 2001).

'Wanneer zeg ik het stuk over de poep?'

Brandon Ratcliff, vijf jaar oud, was de eerste jongen die auditeerde voor de rol. ‘Ik wist niet eens of hij kon lezen’ aldus Miranda July. ‘Dus ik vroeg hem om wat improvisaties en dergelijke te doen, en toen vroeg hij aan ons: “Wanneer zeg ik het stuk over die poep?” Vervolgens deed hij het gewoon. Hij had elke zin uit zijn hoofd geleerd en was klaar om te beginnen. We zouden het meteen hebben kunnen draaien. Hij is een klein genie’.

Naast Robby zien we Miles Thompson (1988) die de rol van de veertienjarige Peter speelt.