pink ribbon award gala

AVRO/Stichting Pink Ribbon 2009

Het begin van het jaarlijkse Pink Ribbon Gala, in 2009. We zien een roze verlicht Carré, en Chantal Janzen zingt het lied ‘Sterker uit de strijd’

Sylvia Blok won in 2009 de Estée Lauder Pink Ribbon Award

Blok won met de foto This is my world unfortunately in pink, waarmee ze een vriendin van haar die borstkanker heeft gehad portretteerde.

Estée Lauder nodigt ieder jaar 'beroeps- en amateurfotografen uit om beeld te geven aan Vrouwelijkheid en Borstkanker.' In 2012 is het thema 'vertrouwen'. Meer informatie op de site van de Pink Ribbon Award.

Sterker uit de Strijd


Werd hier gezongen door actrice, presentatrice en musicalster Chantal Janzen. Janzen is momenteel te zien in de musical Wicked, en vanaf dit najaar in Hij Gelooft in Mij. Ze zingt het Pink Ribbon lied op de muziek van Robbie Williams’ hit ‘Feel’. De tekst:  

Kom en pak mijn hand
Wees niet bang om te leven
Ik weet dat jij ’t niet begrijpt
Dit pad jou gegeven
Sterker uit de strijd
Loop ik met mijn hoofd opgeheven
Want ik laat me niet verslaan
Ik kan ’t leven aan
Zie me hier nu eens staan
Kom zet die stap
Wees niet bang meer te geven
Kijk wat verder om je heen
De wolken zijn verdreven
Laat me zien waar jij voor staat
Die je bent of wilt wezen
Een nieuwe kracht, een nieuwe start
Laat ’t de wereld maar weten
Sterker uit de strijd
Loop ik met mijn hoofd opgeheven
Want ik laat me niet verslaan
Ik kan ’t leven aan
Sterker uit de strijd
Loop ik met mijn hoofd opgeheven
Nee mijn ziel is niet verwond
Mijn hart wordt niet meer bang
Om te leven
Een leven lang

Pink Ribbon in opspraak
Het is de bedoeling dat Pink Ribbon 15 procent van hun inkomsten uitgeeft aan wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker. Maar volgens deze reportage van Nieuwsuur zou slechts 1,8 procent van de in totaal ingezamelde 16 miljoen euro daarvoor gebruikt zijn.

Het Pink Ribbon Gala wordt georganiseerd door Estée Lauder, en staat los van de Stichting Pink Ribbon. Doel van het gala is bewustwording creëren.

In 2011 verscheen de kritische documentaire Pink Ribbons, Inc. van Léa Pool waarin wetenschappers, opiniemakers en patiënten aan het woord komen over de organisatie.

En in april 2012 maakte Argos een uitzending over het Wereld Kanker Onderzoek Fonds over de vraag: doet het fonds aan zelfverrijking via fondsenwerving voor kankeronderzoek?

 

advertentie