en scène uit de animatiefilm The Incredibles. Bob Parr, Mr. Incredible (de stem van Craig T. Nelson) was 15 jaar geleden een superheld maar werkt inmiddels bij een saai verzekeringskantoor. Nu heeft hij echter opeens weer een superheldenklus. In zijn eerste gevecht is zijn pak echter kapotgegaan dus hij klopt aan bij Edna Mode om het te laten repareren. Edna Mode gaat een heel nieuw kostuum ontwerpen. Maar zonder cape, want daar komen alleen maar ongelukken van

Bird was niet alleen de maker van The Incredibles, maar kroop ook in de huid van Edna E. Mode. Hij is de enige die dat kan, aldus hoofdanimator van de film Mark Andrews.

In de making-of op de speciale uitgave van de DVD is Bird te zien in de inspreekstudio: ‘This is not the latest fashion, it is the earliest fashion! This will be the latest fashion a year from now!’ laat hij Edna zeggen, voorzien van flamboyante handgebaren.

Paul Haenen spreekt Edna's stem in in de Nederlandse vertaling van The Incredibles.

De vrouwen aan wie Edna haar bestaan te danken heeft

Edna's naam refereert aan EMode, software die gebruikt wordt door Pixar. 'Mode' is in de Nederlandse (en Franse en Duitse) betekenis natuurlijk een logische naam voor een mode-ontwerpster. En wellicht is Edna Woolman Chase, oud-hoofdredacteur van Vogue, ook wel een van haar naamgevers geweest.

Er zijn verschillende theorieën over wie als voorbeeld heeft gediend voor de half-Duitse, half-Japanse Edna. Ze heeft wel wat weg van de Hollywood modeontwerpster Edith Head (1897-1981) en van Mary Quant, uitvindster van de minirok en de hotpants. Edna's haarstijl en persoonlijkheid doen denken aan de Vogue-hoofdredacteur en modegoeroe Anna Wintour. Ook (eveneens kleine vrouw met grote persoonlijkheid) kostuumontwerpster Una Jones wordt als inspiratiebron genoemd, net als actrice Linda Hunt (vooral in haar rol als moderedacteur in Prêt-à-Porter, 1994).

Bij Pixar meer informatie over Edna.

Dynaguy, Thunderhead, Stratogirl, Meta-Man en Splashdown

Deze helden hebben hun ondergang te danken aan hun cape, vertelt Edna in het fragment. Het zijn geen bestaande superhelden, en het was niet makkelijk voor de filmmakers om nieuwe namen te bedenken die niet al juridisch waren vastgelegd. Ze moesten de namen van de superhelden vaak veranderen en ze opnieuw animeren in verband met auteursrechten: ‘Als je een superheldennaam bedenkt, is de kans groot dat iemand anders die ook al eens heeft verzonnen in de jaren '20,’ aldus Brad Bird en producent John Walker in het director's comment op de DVD.

De term 'Super heroes' is een gezamenlijk handelsmerk van DC Comics en Marvel Comics, de twee grote Amerikaanse uitgevers van superheldenstrips. Samen hebben ze de rechten op honderden superhelden.